FRITZ!Box 7330 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7330 Service

Foutmelding: "The port forwarding cannot be created or enabled [...]".

Je kunt geen port forwarding configureren in de FRITZ!Box. Wanneer je probeert port forwarding te configureren, wordt een van de volgende foutmeldingen weergegeven:

• "Port forwarding cannot be configured or enabled, because there is already a corresponding port forwarding setting."
  • "Port forwarding cannot be configured or enabled because the rules conflict with an internal rule."
  • "The port forwarding cannot be created or enabled, because the port is already in use for remote maintenance (HTTPS) (Internet / Permit Access / FRITZ!Box Services)."
  • "Port forwarding cannot be created or enabled because Internet access to your storage media over FTP/FTPS is enabled (Internet / Permit Access / FRITZ!Box Services)."

Oorzaak

• Je probeert een tweede regel voor port forwarding in te stellen voor een TCP- of UDP-poort, of voor de IP-protocollen ESP of GRE in de FRITZ!Box. Doorgaans is het echter niet mogelijk meerdere regels voor port forwarding te configureren voor dezelfde poort of voor de IP-protocollen ESP of GRE in een netwerkrouter zoals de FRITZ!Box.

Opmerking:De FRITZ!Box controleert alle inkomende en uitgaande gegevenspakketten en wijst ongevraagde gegevens van internet automatisch af (Stateful Packet Inspection). De FRITZ!Box gebruikt het NAT-mechanisme (Network Address Translation) om inkomende gegevens te controleren en te bepalen aan welke poort ze zijn geadresseerd, welk IP-protocol ze transporteren naar welk apparaat ze moeten worden doorgestuurd. Als poorten of IP-protocollen meer dan een keer worden doorgestuurd, is het niet duidelijk meer voor welk apparaat de gegevens zijn bestemd. Het is daarom niet mogelijk meerdere regels voor forwarding te configureren met NAT.

1 Poorten die door de FRITZ!Box worden gebruikt

Sommige poorten worden door de FRITZ!Box zelf gebruikt voor functies zoals internettelefonie. Hier vind je een overzicht van poorten die gewoonlijk door FRITZ!Box-services worden geopend:

Opmerking:Een lijst van alle poorten die door je FRITZ!Box worden gebruikt, is te vinden in de gebruikersinterface onder "Diagnostics > Security".

• TCP-poort 21 (internettoegang tot opslagmedia via FTP/FTPS)
  • TCP-poort 443 (MyFRITZ!- of internettoegang tot de gebruikersinterface via HTTPS)
  • UDP-poorten 500 en 4500 (VPN)
  • TCP- en UDP-poort 5060 (internettelefonie)
  • UDP-poorten 7078-7109 (internettelefonie)
  • TCP-poort 8089 (automatische configuratie via TR-069)

2 Andere poort gebruiken

Als meerdere netwerkapparaten (bijvoorbeeld computers, NAS-systemen, gameconsoles) of internetapplicaties, zoals chatsoftware of onlinegames, dezelfde TCP- of UDP-poort vereisen voor inkomende verbindingen vanaf internet, moet je de apparaten of applicaties zo configureren dat ze allemaal een andere poort gebruiken:

Belangrijk:Port forwarding voor de IP-protocollen ESP en GRE kan alleen worden gebruikt voor één apparaat. Er is geen mogelijkheid dit te omzeilen voor deze IP-protocollen.

1. Stel de configuratie van het netwerkapparaat of de internetapplicatie zo in dat verbindingen vanaf internet worden ontvangen door poorten die niet worden gebruikt door de FRITZ!Box, andere netwerkapparaten of andere internetapplicaties.

Belangrijk:Als je dezelfde applicatie op meerdere computers gebruikt, moet je op elke computer verschillende poorten toewijzen voor inkomende verbindingen in de applicatie.

2. Configureer regels voor port forwarding in de FRITZ!Box voor de nieuwe poorten die je hebt geconfigureerd in het netwerkapparaat of de internetapplicatie.

Alle netwerkapparaten of internetapplicaties waarvoor je port forwarding hebt geconfigureerd, kunnen verbindingen accepteren vanaf internet.