FRITZ!Box 7340 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7340 Service

Onlineopslag in FRITZ!Box configureren

Onlineopslag is een virtuele harde schijf op internet die je een veilige opslagruimte biedt voor foto's, muziek en andere bestanden en waartoe je altijd toegang hebt via internet.

Het gebruik van onlineopslag met de FRITZ!Box biedt de volgende voordelen:

• Alle computers in het FRITZ!Box-thuisnetwerk hebben toegang tot de onlineopslag als een lokaal station.
  • De toegangsgegevens voor de onlineopslag worden permanent opgeslagen in de FRITZ!Box.
  • Daarnaast kun je tijdrovende uploads van grote gegevensvolumes uitvoeren wanneer de computers uitstaan, omdat de gegevens eerst tijdelijk worden opgeslagen op een USB-opslagmedium dat is verbonden met de FRITZ!Box. Dit betekent dat gegevens kunnen worden geüpload naar de onlineopslag, zelfs wanneer de computer uitstaat.

Voorwaarden / Beperkingen

• Je kunt één onlineopslag in de FRITZ!Box configureren. Deze moet ondersteuning bieden voor het WebDAV-protocol (Web-based Distributed Authoring and Versioning).
  • Er moet een USB-opslagmedium met voldoende vrije opslagruimte zijn aangesloten op de FRITZ!Box. De vrije opslagruimte moet minstens even groot zijn als het gegevensvolume dat je wilt kopiëren naar of van de onlineopslag.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Voorbereidingen

Als je onlineopslag wilt gebruiken, moet je een USB-opslagmedium met de FRITZ!Box verbinden en deze als netwerkopslag configureren:

2 Onlineopslag in FRITZ!Box configureren

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Storage (NAS".
  3. Schakel in de tabel "Storage Device(s) at the FRITZ!Box" de optie "Online storage" in of klik op "Configure now.
  4. Selecteer in de sectie "Online Storage Settings" in de vervolgkeuzelijst "WebDAV provider" de provider van je onlineopslag.
  5. Voer in de volgende invoervelden de toegangsgegevens in die je hebt ontvangen van de provider van je onlineopslag.

Opmerking:Heb je vragen over de accountgegevens, neem dan rechtstreeks contact op met de provider van je onlineopslag.

6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Nu brengt de FRITZ!Box een verbinding met je onlineopslag tot stand.

3 Onlineopslag op de computer als netwerkstation configureren

Windows 10 / 8

1. Druk op de toetscombinatie Windows-toets + E.
    • Windows Verkenner wordt geopend.
  2. Klik in de navigatiebalk (linker kolom) op "Deze pc" (Windows 10) of "Computer" (Windows 8).
  3. Klik in de menubalk op "Computer" en vervolgens op "Netwerkverbinding maken".
  4. Voer in het invoerveld "map" \\fritz.box\FRITZ.NAS\Online-storage in.

Belangrijk:Wanneer de FRITZ!Box als draadloze repeater of IP-client is geconfigureerd, voer je niet "fritz.box" in, maar het IP-adres waaronder de FRITZ!Box in het netwerk kan worden bereikt.

5. Schakel de optie "Opnieuw verbinding maken bij aanmelden" in.
  6. Klik op "Voltooien".
  7. Als je naar een gebruikersnaam en wachtwoord wordt gevraagd, voer je de naam en het wachtwoord in van een FRITZ!Box-gebruiker die toegangsrechten heeft voor FRITZ!NAS-inhoud en klik je vervolgens op "OK".

Opmerking:Schakel de optie "Mijn referenties onthouden" in als je de gebruikersnaam en het wachtwoord permanent wilt opslaan. Je kunt de toegangsrechten voor gebruikers bewerken in de gebruikersinterface onder "FRITZ!Box Users".

Nu wordt de onlineopslag weergegeven in Windows Verkenner onder de toegewezen stationsletter. Gegevens die je naar deze directory kopieert, worden eerst tijdelijk opgeslagen op het USB-opslagmedium dat is aangesloten op de FRITZ!Box en vervolgens naar de onlineopslag overgedragen.

Windows 7

1. Start Windows Verkenner.
  2. Druk op de "Alt" toets op het toetsenbord.
    • De menubalk van Windows Verkenner verschijnt.
  3. Selecteer in het menu "Extra's" de optie "Netwerkverbinding maken..".
  4. Voer in het invoerveld "map" \\fritz.box\FRITZ.NAS\Online-storage in.

Belangrijk:Wanneer de FRITZ!Box als draadloze repeater of IP-client is geconfigureerd, voer je niet "fritz.box" in, maar het IP-adres waaronder de FRITZ!Box in het netwerk kan worden bereikt.

5. Schakel de optie "Opnieuw verbinding maken bij aanmelden" in.
  6. Klik op "Voltooien".
  7. Als je naar een gebruikersnaam en wachtwoord wordt gevraagd, voer je de naam en het wachtwoord in van een FRITZ!Box-gebruiker die toegangsrechten heeft voor FRITZ!NAS-inhoud en klik je vervolgens op "OK".

Opmerking:Schakel de optie "Wachtwoord opslaan" in als je de gebruikersnaam en het wachtwoord permanent wilt opslaan. Je kunt de toegangsrechten voor gebruikers bewerken in de gebruikersinterface onder "FRITZ!Box Users".

Nu wordt de onlineopslag weergegeven in Windows Verkenner onder de toegewezen stationsletter. Gegevens die je naar deze directory kopieert, worden eerst tijdelijk opgeslagen op het USB-opslagmedium dat is aangesloten op de FRITZ!Box en vervolgens naar de onlineopslag overgedragen.

macOS

1. Open de Finder.
  2. Klik op "Ga" en daarna op "Verbind met server...".
  3. Voer in het invoerveld "Serveradres" smb://fritz.box in.

Belangrijk:Wanneer de FRITZ!Box als draadloze repeater of IP-client is geconfigureerd, voer je niet "fritz.box" in, maar het IP-adres waaronder de FRITZ!Box in het netwerk kan worden bereikt.

4. Klik op "Verbind".
  5. Als je naar een gebruikersnaam en wachtwoord wordt gevraagd, voer je de naam en het wachtwoord in van een FRITZ!Box-gebruiker die toegangsrechten heeft voor FRITZ!NAS-inhoud en klik je vervolgens op "OK".

Opmerking:Je kunt de toegangsrechten voor FRITZ!Box-gebruikers bewerken in de gebruikersinterface onder "FRITZ!Box Users".

6. Klik op "Apple" (symbool) en vervolgens op "Systeemvoorkeuren" dan op "Gebruikers en groepen" en "Inloggen".
  7. Klik op het plusteken onder het venster "Deze onderdelen worden automatisch geopend als u inlogt:".
  8. Klik links onder "DELEN" op het item "fritz.box".
  9. Selecteer "Online storage" en klik op "Voeg toe".

De onlineopslag wordt nu in de Finder weergegeven onder "GEDEELD". Gegevens die je naar deze directory kopieert, worden eerst tijdelijk opgeslagen op het USB-opslagmedium dat is aangesloten op de FRITZ!Box en vervolgens naar de onlineopslag overgedragen.

Linux en andere besturingssystemen

• Gebruik het SMB-protocol voor toegang tot de hostnaam (fritz.box) of het IP-adres van de FRITZ!Box en configureer de map "Online storage" als netwerkstation.

Opmerking:Gegevens die je naar deze directory kopieert, worden eerst tijdelijk opgeslagen op het USB-opslagmedium dat is aangesloten op de FRITZ!Box en vervolgens naar de onlineopslag overgedragen. Informatie over het benaderen van gedeelde bestanden via SMB verkrijg je bij de fabrikant van het besturingssysteem.