FRITZ!Box 7340 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7340 Service

Geen toegang tot internet via mobiel netwerk (UMTS)

De FRITZ!Box heeft geen toegang tot internet via een aangesloten dongle voor mobiel breedband die voldoet aan de mobiele standaard UMTS/HSPA (3G).

Opmerking:De configuratieprocedure en de opmerkingen over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS voor je FRITZ!Box.

Voer de stappen uit zoals hier aangegeven. Controleer na elke poging of het probleem is verholpen.

1 FRITZ!Box detecteert geen dongle voor mobiel breedband

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "USB Devices" in het menu "Home Network".
  3. Controleer of de dongle voor mobiel breedband wordt weergegeven onder "Overview of Devices".

2 Accountgegevens invoeren in de FRITZ!Box

De FRITZ!Box kan geen verbinding maken met internet als er geen accountgegevens zijn ingevoerd. Je moet dus accountgegevens invoeren in de FRITZ!Box, zelfs als je de internetverbinding van je provider van het mobiele netwerk niet nodig hebt.

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Mobile Communications" in het menu "Internet".
  3. Voer in de velden "User name" en "Password" een tekenreeks naar keuze in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

3 Fout veroorzaakt door Huawei UMTS-stick E1550

Als je de dongle voor mobiel breedband Huawei E1550 gebruikt, verkrijgt de FRITZ!Box geen DNS-server van je dongle voor mobiel breedband. Dit betekent dat de namen van internetadressen (bijvoorbeeld www.avm.de) niet kunnen worden omgezet en er geen toegang is tot internetservers. De oorzaak hiervan is een fout in de firmware van de dongle voor mobiel breedband.

• Neem contact op met je internetprovider of met Huawei voor een oplossing.

Opmerking:Uit onze ervaring is gebleken dat de fout zich niet voordoet met een dongle voor mobiel breedband Huawei E1550 met versie 11.608.10.00.47 van de firmware.