FRITZ!Box 7340 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7340 Service

Internettoegang via dongel voor mobiel internet niet mogelijk

De FRITZ!Box kan via een aangesloten dongel voor mobiel internet geen internetverbinding tot stand brengen volgens de mobiele standaard UMTS/HSPA (3G).

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of het probleem is opgelost.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 De dongel voor mobiel internet wordt niet gedetecteerd door de FRITZ!Box

1. Klik in de FRITZ!Box-gebruikersinterface op "Home Network".
  2. Klik in het menu "Home Network" op "USB Devices".
  3. Controleer of de dongel voor mobiel internet wordt weergegeven onder "Overview of Devices".
  4. Als de dongel voor mobiel internet niet wordt weergegeven, voer je de maatregelen uit van de handleiding dongel voor mobiel internet wordt door de FRITZ!Box niet gedetecteerd.

2 Toegangsgegevens in de FRITZ!Box invoeren

Zonder toegangsgegevens brengt de FRITZ!Box geen internetverbinding tot stand. Voer daarom ook dan toegangsgegevens in de FRITZ!Box in, als deze voor de internettoegang van je mobiele netwerkprovider niet noodzakelijk zijn.

1. Klik in de FRITZ!Box-gebruikersinterface op "Internet".
  2. Klik in het menu "Internet" op "Mobile network" ("Mobile Communications").
  3. Voer in de invoervelden "User name" en "Password" een willekeurige cijferreeks in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

3 Huawei E3372h-320 wordt niet ondersteund

De dongel voor mobiel internet E3372h-320 van Huawei kan niet worden gebruikt op de USB-poort van de FRITZ!Box, omdat deze dongel voor mobiel internet niet alle gangbare AT-commando's ondersteunt en daardoor niet kan worden aangestuurd door de FRITZ!Box.

4 Vodafone K5006-Z wordt niet ondersteund

De dongel voor mobiel internet MF821 die door Vodafone wordt verkocht onder de naam K5006-Z, kan niet worden gebruikt op de USB-poort van de FRITZ!Box. Deze dongel voor mobiel internet ondersteunt alleen het eigen QMI-protocol (Qualcomm MSM Interface) en niet het PPP-protocol dat de FRITZ!Box nodig heeft.