FRITZ!Box 7340 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7340 Service

Draadloze speakers in het FRITZ!Box-thuisnetwerk gebruiken

Draadloze speakers zijn snel geplaatst en spelen je muziek af, waar je maar wilt. Als de draadloze speaker de WPS-methode (Wi-Fi Protected Setup) ondersteunt, kun je deze met een simpele druk op de knop verbinden met het draadloze netwerk van de FRITZ!Box.

Je kunt dan onmiddellijk je draadloze speaker gebruiken om muziek af te spelen en bijvoorbeeld muziek van je smartphone in het draadloze netwerk van de FRITZ!Box rechtstreeks afspelen via de draadloze speaker.

Als je je muziekverzameling opslaat op een USB-opslagmedium en dit aansluit op de FRITZ!Box, dan kun je je muziek ook rechtstreeks van de FRITZ!Box naar de speakers overbrengen via het draadloze netwerk. Om het afspelen van muziek te regelen, kun je niet alleen je computer gebruiken, maar bijvoorbeeld ook je smartphone, tablet of FRITZ!Fon.

Voorbeeldconfiguratie in deze handleiding

Met deze handleiding configureer je een draadloze speaker van de SA-lijn van Sony (bijvoorbeeld een SA-NS310, 410 oder 510). Deze speakers ondersteunen zowel de WPS-procedure als het Airplay-protocol, waardoor de speakers gemakkelijk geconfigureerd kunnen worden geschikt zijn om te gebruiken met Apple-apparaten.

Voorwaarden / Beperkingen

• De draadloze speaker moet de UPnP-standaard (Universal Plug and Play) ondersteunen of moet zijn gecertificeerd door de DLNA (Digital Living Network Alliance).

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Draadloze speaker met FRITZ!Box verbinden

FRITZ!Box op WPS voorbereiden

In de fabrieksinstellingen is de FRITZ!Box al voorbereid op WPS. Als je de draadloze instellingen van de FRITZ!Box hebt gewijzigd, configureer dan de volgende instellingen:

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Security".
  3. Klik op het tabblad  "WPS Quick Connection".
  4. Schakel WPS in.
  5. Selecteer "Push-Button method (WPS-PBC, Push Button Configuration)" en klik op "Start WPS".

Draadloze verbinding met de FRITZ!Box tot stand brengen

1. Sluit de netvoeding van de draadloze speaker aan op de stroomvoorziening.
  2. Druk op de WPS-knop op de achterkant van de draadloze speaker en houd deze gedurende ongeveer 3 seconde ingedrukt tot de "LINK"-led van de speaker knippert. Het lampje bevindt zich op de voor- of achterkant van de speaker, afhankelijk van het model.
  3. Druk op de "WLAN"-knop van de FRITZ!Box en houd deze gedurende ongeveer 6 seconde ingedrukt tot de "WLAN"-led knippert.

De draadloze speaker is nu verbonden met de FRITZ!Box en muziek van je smartphone kan bijvoorbeeld rechtstreeks worden afgespeeld via de speaker (op een Android-apparaat bijvoorbeeld met FRITZ!App Media en op een iOS-apparaat per Airplay).

2 Muziek van de FRITZ!Box Media Server op de draadloze speaker afspelen

Als je de FRITZ!Box als mediaserver gebruikt, heb je toegang tot je centrale mediaverzameling vanaf alle apparaten in het thuisnetwerk. Je kunt de muziekbestanden bijvoorbeeld gemakkelijk streamen met je smartphone, tablet of FRITZ!Fon en de muziek vervolgens rechtstreeks afspelen via de draadloze speaker.

FRITZ!Box als mediaserver configureren

Afspelen van muziek met FRITZ!Fon regelen

1. Druk op de telefoon op de toets "Menu".
  2. Blader tot het menupunt "Home Network" en druk op "OK".
  3. "Media player" > "OK" > "Options" > "Destination: [...]" > "Selection"
  4. Selecteerde draadloze speaker en druk op "OK".

Nu wordt de muziek die je afspeelt met FRITZ!Fon, afgespeeld via de draadloze speaker.

Opmerking:Als je ook muziek wilt kunnen afspelen terwijl je telefoneert met de FRITZ!Fon, selecteer je in het menu "Media player" onder "Options" de functie "To background". Als je "Take control" selecteert, wordt je muziek weer op de voorgrond afgespeeld.

Afspelen van muziek met Android-apparaat regelen

1. Download FRITZ!App Media in de Google Play Store en installeer de app op het Android-apparaat.
  2. Start FRITZ!App Media.
  3. Selecteer de AVM FRITZ!Mediaserver.
  4. Tik op het muziekbestand dat je wilt afspelen.
  5. Druk op de menuknop van het Android-apparaat en selecteer de draadloze speaker als uitvoerapparaat.

Nu wordt de muziek die je afspeelt met FRITZ!App Media, afgespeeld via de draadloze speaker.

Afspelen van muziek met Apple iOS-apparaat regelen

• Configureer op het iOS-apparaat een app die bestanden van mediaservers kan afspelen volgens de UPnP-AV-standaard. Geschikte apps, zoals bijvoorbeeld VLC for Mobile of GoodPlayer, verkrijg je in de App Store.

Opmerking:Als je Airplay van Apple wilt gebruiken om muziek af te spelen via de draadloze speaker, gebruik dan een app die zowel de UPnP AV-standaard als Airplay ondersteunt.