FRITZ!Box 7340 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7340 Service

Google Agenda gebruiken voor automatisch in- en uitschakelen

Wanneer je automatisch schakelen instelt voor de contactdoos van een smart apparaat in je thuisnetwerk, kun je de configuratie zo instellen dat de contactdoos automatisch wordt in- en uitgeschakeld op tijden die zijn gedefinieerd in een Google-agenda. De informatie in de schakelpunten wordt regelmatig gesynchroniseerd met de Google-agenda, zodat je op elk gewenst moment schakeltijden kunt toevoegen aan je Google-agenda.

Automatisch schakelen kan worden geconfigureerd voor afzonderlijke smart apparaten of voor een groep smart apparaten in je thuisnetwerk.

Opmerking:De configuratieprocedure en de opmerkingen over functies in deze handleiding hebben betrekking op een FRITZ!DECT 200 die wordt gebruikt in combinatie met een FRITZ!Box met het meest recente FRITZ!OS. Documenten voor FRITZ!Powerline 546 E vind je in de AVM Knowledge Base.

1 Agenda aanmaken

1. Maak een nieuwe agenda aan voor je Google-account.

Belangrijk:De naam van de agenda kan alleen bestaan uit Latijnse standaardletters en cijfers. Gebruik geen speciale tekens, spaties, trema's en accenten.

2. Geef de tijden op waarop de contactdoos moet worden in- en uitgeschakeld: Geef een naam aan de tijden waarop het stopcontact moet worden ingeschakeld ("ON") en uitgeschakeld ("OFF"): Deze namen zijn niet hoofdlettergevoelig. Je kunt de schakeltijden ook later invoeren.

2 Agenda toevoegen

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Smart Home" in het menu "Home Network".
  3. Klik op de knop (Automatisch schakelen) voor het betreffende apparaat.
  4. Schakel achtereenvolgens de optie "Schedule enabled" en "Calendar" in.
  5. Voer in het veld de naam van de agenda in: De naam is hoofdlettergevoelig (controleer of je de gewenste hoofdletters en kleine letters gebruikt).
  6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.
    • Het venster "Enable FRITZ!Actuator Calendar" wordt geopend. Hier vind je een verificatie-URL en een gebruikerscode.
  7. Klik op de koppeling "Verification URL" en laat het venster "Enable FRITZ!Actuator Calendar" open.
    • Er wordt een venster geopend waar je kunt inloggen bij je Google-account.
  8. Voer het e-mailadres en wachtwoord voor je Google-account in en klik op "Sign in".
    • Het invoerveld voor de gebruikerscode wordt weergegeven.
  9. Voer de gebruikerscode uit het venster "Enable FRITZ!Actuator Calendar" in en klik op "Next".
  10. Klik op "Allow access".
  11. Ga naar het venster "Enable FRITZ! Actuator Calendar".

Automatisch schakelen is ingeschakeld wanneer het bericht "Authentication for the Google calendar was successful" wordt weergegeven in de gebruikersinterface.

3 Agenda synchroniseren

Automatisch synchroniseren

De agenda wordt regelmatig gesynchroniseerd met de Google-agenda. Automatische synchronisatie vindt elke 24 uur plaats, rond middernacht.

Handmatig synchroniseren

Als je nieuwe schakeltijden hebt ingevoerd in de Google-agenda, kun je de agendasynchronisatie ook handmatig starten:

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Smart Home" in het menu "Home Network".
  3. Klik op de knop (Automatisch schakelen) voor het betreffende apparaat.
  4. Klik op de knop "OK".

4 Agenda verwijderen

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Smart Home" in het menu "Home Network".
  3. Klik op de knop (Automatisch schakelen) voor het betreffende apparaat.
  4. Klik op de koppeling "Remove connections from Google calendar".
  5. Klik op de knop "Reset Google Calendar".
  6. De vraag of je alle Google-agenda's van de FRITZ!Box wilt verwijderen, bevestig je met "OK".

Alle Google-agenda's zijn verwijderd en alle smart apparaten in het thuisnetwerk die een Google-agenda gebruiken, zijn ingesteld op handmatig schakelen.