FRITZ!Box 7340 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7340 Service

Google Agenda gebruiken voor automatische schakeling

Voor FRITZ!DECT, bijvoorbeeld FRITZ!DECT 200, kun je een automatische schakeling configureren, zodat het stopcontact automatisch wordt in- en uitgeschakeld op de tijden die zijn gedefinieerd in Google Agenda. De informatie in de schakelpunten wordt regelmatig gesynchroniseerd met de Google-agenda, zodat je op elk gewenst moment schakeltijden kunt toevoegen aan je Google-agenda.

Je kunt de automatische schakeling configureren voor afzonderlijke FRITZ!DECT-apparaten, maar ook voor een groep met meerdere apparaten.

1 Agenda aanmaken

1. Maak een nieuwe agenda aan in je Google-account.

Belangrijk:De naam van de agenda kan alleen bestaan uit Latijnse standaardletters en cijfers. Gebruik geen speciale tekens, spaties, trema's en accenten.

2. Voer de tijden in waarop het stopcontact moet worden in- en uitgeschakeld: Geef een naam aan de tijden waarop het stopcontact moet worden ingeschakeld ("ON") en uitgeschakeld ("OFF"). Deze namen zijn niet hoofdlettergevoelig. Je kunt de schakeltijden ook later invoeren.

Opmerking:De tijd tussen het aan- of uitschakelen moet tenminste één minuut bedragen. Je kunt per dag maximaal 140 schakeltijdstippen invoeren.

2 Agenda toevoegen

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Smart Home".
  3. Klik op de knop (automatisch schakelen) voor het betreffende apparaat.
  4. Schakel achtereenvolgens de optie "Schedule enabled" en "Calendar" in.
  5. Voer in het tekstveld de naam van de agenda in: De naam is hoofdlettergevoelig (controleer of je de gewenste hoofdletters en kleine letters gebruikt).
  6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.
    • Het venster "Enable FRITZ!Actuator Calendar" met de verificatie-URL en een gebruikerscode wordt geopend.
  7. Klik op de link "Verification URL" en laat het venster "Enable FRITZ!Actuator Calendar" open.
    • Er wordt een venster geopend waar je kunt inloggen bij je Google-account.
  8. Voer het e-mailadres en wachtwoord voor je Google-account in en klik op "Inloggen".
    • Het invoerveld voor de gebruikerscode wordt weergegeven.
  9. Voer de gebruikerscode uit het venster "Enable FRITZ!Actuator Calendar" in en klik op "Volgende".
  10. Klik op "Toestaan".
  11. Ga naar het venster "Enable FRITZ! Actuator Calendar".

De automatische schakeling is geconfigureerd wanneer het bericht "Authentication for the Google calendar was successful" wordt weergegeven in de gebruikersinterface.

3 Agenda synchroniseren

Automatisch synchroniseren

De agenda wordt regelmatig gesynchroniseerd met de Google-agenda. Automatische synchronisatie vindt elke 24 uur plaats, rond 0:00u.

Handmatig synchroniseren

Als je nieuwe schakeltijden hebt ingevoerd in de Google-agenda, kun je de agendasynchronisatie ook handmatig starten:

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Smart Home".
  3. Klik op de knop (automatisch schakelen) voor het betreffende apparaat.
  4. Klik op de knop "OK".

4 Agenda verwijderen

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Smart Home".
  3. Klik op de knop (automatisch schakelen) voor het betreffende apparaat.
  4. Klik op de link "Remove connections from Google calendar".
  5. Klik op de knop "Reset Google Calendar".
  6. Bevestig de vraag, of je alle Google-agenda's van de FRITZ!Box wilt verwijderen, met "OK".

Nu worden alle Google-agenda's verwijderd en alle smart apparaten in het thuisnetwerk die een Google-agenda gebruiken ingesteld op handmatige schakeling.