FRITZ!Box 7340 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7340 Service

SMB kan niet worden gebruikt sinds update van FRITZ!OS

Sinds de update van FRITZ!OS kun je het SMB-protocol (Server Message Block) niet meer gebruiken voor toegang tot USB-opslagapparaten die zijn verbonden met de FRITZ!Box. Bijgevolg kun je de USB-opslagapparaten niet configureren die als netwerkstation zijn verbonden met de FRITZ!Box op computers in het FRITZ!Box-thuisnetwerk. De USB-opslagapparaten zijn ook niet beschikbaar als lokale opslag in Windows Explorer of Apple OS X Finder.

1 SMB wordt niet meer ondersteund

Sinds FRITZ!OS 6 biedt de FRITZ!Box diverse nieuwe functies, met onder andere ondersteuning voor de nieuwe DSL-technologie 'vectoring' (ITU G.993.5 / G.Vector). Voor de integratie van de nieuwe functies en technologieën moest de ondersteuning voor het Samba-protocol (SMB) worden beëindigd.

Indien mogelijk gaan we SMB-ondersteuning weer integreren in een toekomstige FRITZ!OS-update. We hebben nog niet besloten of en wanneer we een dergelijke update beschikbaar stellen.

Je hebt nog altijd toegang tot de USB-opslagapparaten die zijn verbonden met de FRITZ!Box via de FRITZ!NAS-gebruikersinterface of FTP (bijvoorbeeld Windows Explorer of een FTP-client).