FRITZ!Box 7340 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7340 Service
This document is also available for the following products:

SMB kan niet worden gebruikt sinds update van FRITZ!OS

Sinds de update van FRITZ!OS kun je het SMB-protocol (Server Message Block) niet meer gebruiken voor toegang tot USB-opslagapparaten die zijn verbonden met de FRITZ!Box. Bijgevolg kun je de USB-opslagapparaten niet configureren die als netwerkstation zijn verbonden met de FRITZ!Box op computers in het FRITZ!Box-thuisnetwerk. De USB-opslagapparaten zijn ook niet beschikbaar als lokale opslag in Windows Explorer of Apple OS X Finder.

1 SMB wordt niet meer ondersteund

Sinds FRITZ!OS 6 biedt de FRITZ!Box diverse nieuwe functies, met onder andere ondersteuning voor de nieuwe DSL-technologie 'vectoring' (ITU G.993.5 / G.Vector). Voor de integratie van de nieuwe functies en technologieën moest de ondersteuning voor het Samba-protocol (SMB) worden beëindigd.

Indien mogelijk gaan we SMB-ondersteuning weer integreren in een toekomstige FRITZ!OS-update. We hebben nog niet besloten of en wanneer we een dergelijke update beschikbaar stellen.

Je hebt nog altijd toegang tot de USB-opslagapparaten die zijn verbonden met de FRITZ!Box via de FRITZ!NAS-gebruikersinterface of FTP (bijvoorbeeld Windows Explorer of een FTP-client).

Tijdelijke oplossing

Als je SMB-ondersteuning absoluut nodig hebt, kun je een bètaversie met de beveiligingsupdate installeren, maar deze is gebaseerd op een ouder FRITZ!OS:

Belangrijk:AVM biedt geen technische ondersteuning voor deze bètaversie. Je kunt op elk gewenst moment weer een gewone versie van FRITZ!OS voor de FRITZ!Box installeren.

1. Roep https://service.avm.de/downloads/downgrade/wds/ op in een webbrowser.
  2. Navigeer naar de submap voor jouw FRITZ!Box-model.
  3. Download de bètaversie met de bestandsextensie ".image" naar de computer.
  4. Werk FRITZ!OS handmatig bij met de bètaversie.

Belangrijk:Wanneer je de bètaversie installeert, worden de fabrieksinstellingen hersteld op de FRITZ!Box en moet je deze dus opnieuw configureren. Het is niet mogelijk instellingen van hogere versies te herstellen, want deze bevatten extra functies die niet beschikbaar zijn in oudere versies. Als je je instellingen hebt opgeslagen alvorens de update uit te voeren, kun je deze wel herstellen.