FRITZ!Box 7340 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7340 Service
This document is also available for the following products:

Internettoegang via een VPN-verbinding met de FRITZ!Box

Met de FRITZ!VPN-software kun je een veilige VPN-verbinding (Virtual Private Network) via internet tot stand brengen tussen een Windows-computer en je FRITZ!Box. Vervolgens heb je toegang tot alle netwerkapparaten en services in het FRITZ!Box-netwerk.

Telkens wanneer een computer met FRITZ!VPN toegang krijgt tot internet, moet hiervoor altijd de VPN-verbinding worden gebruikt, dat wil zeggen via de internetverbinding van de externe FRITZ!Box.

1 "Configure FRITZ!Box VPN Connection" downloaden en installeren

Met de nieuwste versie van de software Configure FRITZ!Box VPN Connection kun je definiëren of internettoegang via een VPN-verbinding moet worden toegestaan bij het genereren van VPN-configuratiebestanden:

Opmerking:De software Configure FRITZ!Box VPN Connection is beschikbaar voor computers met Windows 10 / 8 / 7 (64-bits en 32-bits).

1. Open onze VPN-servicepagina in een webbrowser.
  2. Download de software Configure FRITZ!Box VPN Connection en installeer deze.

2 VPN-verbindingen verwijderen en opnieuw configureren

De volgende stappen zijn alleen vereist als je reeds VPN-verbindingen hebt geconfigureerd voor de FRITZ!Box:

Belangrijk:Wanneer je nieuwe VPN-verbindingen configureert, moet je de optie "Send all data over the VPN tunnel" inschakelen, zodat alle internetquery's van de computer met FRITZ!VPN worden doorgestuurd via de externe FRITZ!Box wanneer er een actieve VPN-verbinding is.

1. Verwijder de VPN-verbinding in de software Configure FRITZ!Box VPN Connection.
  2. Verwijder de VPN-verbinding in de FRITZ!VPN-software en in de FRITZ!Box.
  3. Configureer opnieuw een VPN-verbinding tussen FRITZ!VPN en de FRITZ!Box.