FRITZ!Box 7340 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7340 Service
This document is also available for the following products:

Bij het configureren van de VPN-verbinding wordt VPN-sleutel niet gegenereerd

Tijdens het configureren van de VPN-verbinding voor een FRITZ!Box-gebruiker wordt de VPN-sleutel niet gegenereerd. De velden "Shared secret" en "IPSec pre-shared key" in het venster "VPN Settings" van de FRITZ!Box-gebruikersinterface zijn leeg. Daardoor is het niet mogelijk om een VPN-verbinding te configureren voor macOS of mobiele apparaten (iPhone, Androidsmartphone).

Oorzaak

• De FRITZ!Box heeft geen ongebruikte IP-adressen die de FRITZ!Box kan reserveren voor de VPN-verbinding.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 DHCP-bereik van de FRITZ!Box aanpassen

Stel de DHCP-server van de FRITZ!Box zo in dat er voldoende IP-adressen beschikbaar zijn voor VPN-verbindingen in het IP-adresbereik waaruit de DHCP-server van de FRITZ!Box IP-adressen toewijst. Beperk daarvoor het bereik waaruit de DHCP-server van de FRITZ!Box de IP-adressen toewijst (bijvoorbeeld van .20 tot .200)

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Network".
  3. Klik op het tabblad "Network Settings".
  4. Klik op de knop "IPv4-Addresses". Als de knop niet wordt weergegeven, schakel je eerst de geavanceerde weergave in.
  5. Schakel de DHCP-server in en definieer het bereik waarbinnen de FRITZ!Box IP-adressen moet toewijzen.

Opmerking:In de fabrieksinstellingen gebruikt de FRITZ!Box het IP-adres 192.168.178.1 (subnetmasker 255.255.255.0) en wijst IP-adressen toe van xxx.20 tot xxx.200.

6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

2 VPN-verbinding opnieuw in de FRITZ!Box configureren

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System" op "FRITZ!Box Users".
  3. Klik naast de gebruiker die VPN-verbindingen naar FRITZ!Box tot stand moet brengen, op de knop (Bewerken).
  4. Schakel de optie "VPN" uit.
  5. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.
  6. Schakel de optie "VPN" in.
  7. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.
  8. Configureer de VPN-verbinding opnieuw op het netwerkapparaat.