FRITZ!Box 7340 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7340 Service

Draadloze verbinding met FRITZ!App WLAN configureren

Met FRITZ!App WLAN kun je gemakkelijk Android-apparaten verbinden met je FRITZ!Box of een andere draadloze router. De app geeft een overzicht weer met gedetailleerde informatie van alle draadloze netwerken (WiFi) in de omgeving. Zo weet je onmiddellijk of het draadloze netwerk bij een draadloze router (bijvoorbeeld een FRITZ!Box) of een draadloze repeater (bijvoorbeeld FRITZ!WLAN Repeater) hoort en welke frequentieband wordt gebruikt. Daarnaast geeft de app het draadloze kanaal, de signaalsterkte en de gebruikte versleutelingsmethode weer.

1 FRITZ!App WLAN installeren

• Download FRITZ!App WLAN uit de Google Play Store en installeer de app op je smartphone of tablet.

2 Draadloze verbinding instellen

Je kunt WPS gebruiken om de draadloze verbinding gemakkelijk automatisch te laten instellen, of je kunt dit handmatig doen door de netwerksleutel in te voeren:

Draadloze verbinding automatisch configureren

1. Start FRITZ!App WLAN.
  2. Tik op het symbool in FRITZ!App WLAN.
  3. Tik op "WPS".
  4. Schakel binnen 2 minuten WPS op je FRITZ!Box in door de knop "WPS" of "WLAN" ingedrukt te houden totdat het lampje "WLAN" begint te knipperen.

Draadloze verbinding handmatig configureren

1. Start FRITZ!App WLAN.
  2. Tik op de tab "Connect" in FRITZ!App WLAN.
  3. Tik op de verbinding die de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!Box aangeeft.
  4. Voer de netwerksleutel in voor je FRITZ!Box en tik op "Connect".