FRITZ!Box 7340 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7340 Service

Dynamic DNS in FRITZ!Box configureren

Met dynamic DNS heb je vanaf internet via een vaste domeinnaam toegang tot je FRITZ!Box en tot toepassingen en diensten in het thuisnetwerk waarvoor je portforwarding hebt geconfigureerd. Hierdoor heb je heel eenvoudig toegang tot bijvoorbeeld een NAS-systeem of kun je Microsoft Remotedesktop gebruiken om een computer op afstand te onderhouden, zelfs als het publieke IP-adres van de FRITZ!Box regelmatig wijzigt.

Opmerking:Je kunt ook de gratis AVM-dienst MyFRITZ! gebruiken om altijd veilige en eenvoudige internettoegang te hebben tot je FRITZ!Box en het thuisnetwerk.

Voorwaarden / Beperkingen

• Dynamic DNS is niet beschikbaar als de FRITZ!Box de internetverbinding van een andere router gebruikt ("IP client mode", "wireless repeater"). In dit geval moet je dynamic DNS configureren in de andere router.
  • Voor IPv4-internettoegang moet de FRITZ!Box een publiek IPv4-adres krijgen van de internetprovider.
  • Voor IPv6-internettoegang moet de FRITZ!Box een IPv6-adres krijgen van de internetprovider.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

Dynamic DNS configureren

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op "Permit Access".
  3. Klik op het tabblad "Dynamic DNS". Als het tabblad niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
  4. Schakel de optie "Use DynDNS" in.
  5. Controleer of je dynamic DNS-provider in de vervolgkeuzelijst wordt weergegeven.
  6. Als je dynamic DNS-provider in de vervolgkeuzelijst wordt weergegeven, selecteer je je provider en voer je in de daarvoor bestemde invoervelden de toegangsgegevens in, die je hebt ontvangen van je provider.
  7. Als je dynamic DNS--provider niet wordt weergegeven in de vervolgkeuzelijst:
    1. Selecteer de vermelding "User-defined".
    2. Voer de toegangsgegevens in en de URL voor het bijwerken. Gedetailleerde informatie over de URL voor het bijwerken vind je in de online-help van de FRITZ!Box, die je kunt openen via het pictogram (Help).
  8. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Telkens wanneer de FRITZ!Box nu een verbinding maakt met internet, wordt het huidige IP-adres van de FRITZ!Box doorgegeven aan de dynamic DNS-provider, zodat de FRITZ!Box altijd bereikbaar is via de eigen dynamic DNS-domeinnaam.