FRITZ!Box 7340 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7340 Service

Draadloze verbinding wordt tot stand gebracht met slechts 130 Mbit/s in plaats van 300 Mbit/s

Wanneer je draadloze netwerkapparaat (bijvoorbeeld een notebook, smartphone, gameconsole) draadloze verbindingen (WiFi) met de FRITZ!Box tot stand brengt volgens de draadloze standaard 802.11n, is de doorvoercapaciteit maximaal 130 Mbit/s.

Oorzaak

• Datasnelheden van 300 Mbit/s kunnen alleen worden bereikt in kanalen met een bandbreedte van 40 MHz. Sommige draadloze netwerkapparaten ondersteunen geen kanaalbreedte van 40 MHz, of ondersteunen deze alleen in de frequentieband 5 GHz.

Belangrijk:Sommige instellingen die hier zijn beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben steeds betrekking op het meest recente FRITZ!OS.

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of het probleem is opgelost.

1 Draadloos netwerkapparaat voor 40MHz-kanalen configureren

Voer de volgende maatregel uit als de draadloze netwerkadapter van de computer of het draadloze netwerkapparaat draadloze kanalen met een bandbreedte van 40 MHz ondersteunt:

Opmerking:Informatie over het configureren vind je in het handboek of verkrijg je rechtstreeks bij de fabrikant van het apparaat.

• Configureer de draadloze netwerkadapter of het draadloze apparaat zodanig dat deze draadloze kanalen met een bandbreedte van 40 MHz kan gebruiken.

Voorbeeld:
    Veel draadloze netwerkadapters van Intel kunnen worden geconfigureerd voor kanalen met een bandbreedte van 40 MHz. Dit doe je door in Windows Apparaatbeheer de eigenschappen van de draadloze netwerkadapter te openen en bij "802.11n Channel Width for band 2.4" de waarde "Auto" te selecteren:

2 Draadloze verbinding met de 5GHz-frequentieband tot stand brengen

In de 5GHz-frequentieband worden doorgaans kanaalbandbreedten van 40 MHz ondersteund. Schakel daarom over naar de 5GHz-frequentieband als je momenteel de 2,4GHz-frequentieband gebruikt om de draadloze verbinding tot stand te brengen en als de draadloze netwerkadapter of het draadloze netwerkapparaat de 5GHz-frequentieband ondersteunt:

Opmerking:Niet alle draadloze netwerkapparaten ondersteunen de 5GHz-frequentieband.
FRITZ!WLAN Stick AC 430, FRITZ!WLAN Stick AC 860 en FRITZ!WLAN Stick N (v2) ondersteunen de 5GHz-frequentieband.

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Radio Channel".
  3. Schakel de optie "Adjust radio channel settings" in.
  4. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Wireless standard" de standaard "802.11n+a".
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
  6. Breng opnieuw een draadloze verbinding met de FRITZ!Box tot stand.

3 Event Log van de FRITZ!Box controleren

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System" op "Event Log".
  3. Klik op het tabblad "WLAN".
  4. Als de melding "Wireless LAN transmission quality increased by reduced channel bandwidth [...]" wordt weergegeven, voer je de maatregelen uit in de handleiding FRITZ!Box meldt "Wireless LAN transmission quality increased by reduced channel bandwidth".