FRITZ!Box 7340 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7340 Service

Draadloze verbinding wordt tot stand gebracht met slechts 130 Mbit/s in plaats van 300 Mbit/s

Wanneer je draadloos apparaat (bijvoorbeeld een notebook, smartphone, gameconsole) draadloze verbindingen (WiFi) met de FRITZ!Box tot stand brengt volgens de draadloze standaard 802.11n, is de datasnelheid maximaal 130 Mbit/s.

Oorzaak

• Datasnelheden van 300 Mbit/s kunnen alleen worden bereikt in kanalen met een bandbreedte van 40 MHz. Sommige draadloze apparaten ondersteunen geen kanaalbreedte van 40 MHz, of ondersteunen deze alleen in de frequentieband 5 GHz.

Belangrijk: Sommige instellingen die hier zijn beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben steeds betrekking op het meest recente FRITZ!OS

Voer de hier beschreven stappen na elkaar uit. Controleer na elke stap of het probleem is opgelost.

1 Draadloos apparaat configureren voor 40 MHz-kanalen

Voer de volgende stap uit als de draadloze netwerkadapter van de computer of het draadloze apparaat draadloze kanalen met een bandbreedte van 40 MHz ondersteunt:

Opmerking:Informatie over het configureren vind je in het handboek, of contacteer de fabrikant van het apparaat.

• Configureer de draadloze netwerkadapter of het draadloze apparaat zodat deze draadloze kanalen met een bandbreedte van 40 MHz kan gebruiken.

Voorbeeld:
    Veel draadloze netwerkadapters van Intel kunnen worden geconfigureerd voor kanalen met een bandbreedte van 40 MHz. Dit doe je door in Windows Apparaatbeheer de eigenschappen van de draadloze netwerkadapter te openen en bij "802.11n Channel Width for band 2.4" de waarde "Auto" te selecteren:

2 Draadloze verbinding tot stand brengen met de frequentieband 5 GHz

In de frequentieband 5 GHz worden doorgaans kanaalbandbreedten van 40 MHz ondersteund. Schakel daarom over naar de frequentieband 5 GHz als je momenteel de frequentieband 2,4 GHz gebruikt om de draadloze verbinding tot stand te brengen en als de draadloze netwerkadapter of het draadloze apparaat de frequentieband 5 GHz ondersteunt:

Opmerking:Niet alle draadloze apparaten ondersteunen de frequentieband 5 GHz.
FRITZ!WLAN Stick AC 430, FRITZ!WLAN Stick AC 860 en FRITZ!WLAN Stick N (v2) ondersteunen de frequentieband 5 GHz.

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless ("WLAN")" op "Radio Channel".
  3. Schakel de optie "Adjust radio channel settings" in.
  4. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Wireless standard" de standaard "802.11n+a".
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
  6. Maak weer een draadloze verbinding met de FRITZ!Box.

3 Event log van de FRITZ!Box controleren

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System" op "Event Log".
  3. Klik op het tabblad "WLAN".
  4. Controleer of het bericht "Wireless LAN transmission quality increased by reduced channel bandwidth [...]" wordt weergegeven.