FRITZ!Box 7340 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7340 Service

USB-opslagmedium wordt door de FRITZ!Box niet herkend

De FRITZ!Box kan een USB-opslagmedium niet detecteren. Nadat het USB-opslagmedium is aangesloten op de FRITZ!Box, wordt het helemaal niet weergegeven in de gebruikersinterface onder "Home network > USB Devices > Overview of Devices", of het wordt weergegeven als onbekend ("unknown") apparaat.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben steeds betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

Voer de hier beschreven stappen na elkaar uit. Controleer na elke stap of het probleem is opgelost.

1 FRITZ!Box opnieuw opstarten

Start de FRITZ!Box opnieuw op terwijl het USB-opslagmedium nog is aangesloten:

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System" op "Backup".
  3. Klik op het tabblad "Restart".
  4. Klik op de knop "Restart".

2 Meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box installeren

3 USB-opslagmedium op functionaliteit controleren

• Sluit het USB-opslagmedium bij wijze van test aan op de USB-poort van je computer.
    • Als het besturingssysteem van de computer het USB-opslagmedium niet herkent, is het USB-opslagmedium of de USB-kabel defect. Neem in dit geval contact op met de fabrikant.

4 USB-opslagmedium rechtstreeks aansluiten aan de FRITZ!Box

Voer de volgende stap alleen uit als het USB-opslagmedium is verbonden met de FRITZ!Box via een USB-hub:

• Sluit het USB-opslagmedium bij wijze van test rechtstreeks (d.w.z. zonder USB-hub) aan de FRITZ!Box aan.
    • Wordt het USB-opslagmedium nu wel herkend, dan is de USB-hub defect, of deze ondersteunt het aangesloten USB-opslagmedium niet.

5 Externe voeding gebruiken

De FRITZ!Box levert USB-apparaten conform de USB-specificatie met maximaal 500 mA. Voer de volgende stap alleen uit, als het stroomverbruik van het USB-opslagmedium hoger is:

Opmerking:USB-harde schijven met een grootte vanaf 2,5" hebben doorgaans een stroomverbruik van meer dan 500 mA en worden vaak met Y-kabels geleverd, zodat je ze kunt aansluiten aan twee USB-poorten voor voldoende stroomtoevoer. USB-poorten van computers leveren vaak meer dan 500 mA, daarom hoef je een USB-harde schijf doorgaans aan slechts één USB-poort aan te sluiten.

• Gebruik de netvoeding van het USB-opslagmedium (indien beschikbaar) om het aan te sluiten,
    • of:
  • Verbind het USB-opslagmedium via een USB-hub met eigen stroomvoorziening (actieve USB-hub) met de FRITZ!Box.