FRITZ!Box 7340 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7340 Service

DECT-bereik is te laag

Het bereik van de DECT-verbinding tussen een draadloze telefoon en de FRITZ!Box is te laag. Wanneer je belt via DECT, valt de verbinding weg of wordt onderbroken, of je hoort storend gekraak, zelfs wanneer je vlak in de buurt van de FRITZ!Box bent.

Oorzaak

• Structurele omstandigheden van de omgeving (zoals de dikte van muren en betonwapening) en andere elektronische apparaten zoals magnetrons en babyfoons zijn van invloed op de kwaliteit en dus het bereik van de DECT-verbinding.

Opmerking:De configuratieprocedure en de opmerkingen over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS voor je FRITZ!Box.

Voer de stappen uit zoals hier aangegeven. Controleer na elke poging of het probleem is verholpen.

1 Meest recente FRITZ!OS voor FRITZ!Box installeren

2 Meest recente software voor je telefoon installeren

De volgende stappen zijn alleen vereist als je een FRITZ!Fon gebruikt:

3 Telefoonbatterij opnieuw opladen

• Laad de telefoonbatterij helemaal op. Laat de telefoon ten minste 12 uur in het laadstation.

4 Andere basisstations uitzetten

• Zet andere basisstations in de buurt van de FRITZ!Box uit.

Als hierdoor het DECT-bereik van de FRITZ!Box wordt vergroot of je geen gekraak meer hoort tijdens het bellen, dan is het probleem met het DECT-bereik van de FRITZ!Box te wijten aan het andere basisstation. Laat het andere basisstation uit staan of plaats het verder uit de buurt van de FRITZ!Box.

5 FRITZ!Box configureren

"Reduce DECT field strength" uitschakelen

1. Klik op "DECT" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Base Station" in het menu "DECT".
  3. Schakel de optie "Reduce DECT field strength" uit in de sectie "Radio Field Strength".
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

"DECT Eco" uitschakelen

1. Klik op "DECT" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Base Station" in het menu "DECT".
  3. Schakel de optie "DECT Eco" uit in de sectie "Radio Field Strength".
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

De configuratie van de FRITZ!Box is ideaal en je hebt het best mogelijke DECT-bereik tussen je DECT-apparaten en de FRITZ!Box.

Opmerking:Je kunt een DECT-repeater gebruiken om het DECT-bereik van de FRITZ!Box te vergroten en DECT-verbindingen te maken, zelfs over grotere afstanden of in minder gunstige omgevingen. Je kunt bijvoorbeeld een FRITZ!DECT Repeater 100 gebruiken als DECT-repeater.