FRITZ!Box 7340 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7340 Service

Pushservice-mails kunnen niet worden verstuurd

De FRITZ!Box kan geen pushservice-mails met verbindingsgegevens, gebruiksgegevens, configuratiegegevens, berichten van het interne antwoordapparaat of faxberichten sturen vanaf de interne faxserver.

Een van de volgende foutmeldingen wordt weergegeven in het gebeurtenislogboek van de FRITZ!Box:

• "E-mail delivery failed: SMTP server reports [...]"
  • "E-mail delivery failed: TCP error"
  • "Sending of an e-mail message failed. Reason: authentication error."
  • "Sending of an e-mail message failed. Reason: TCP error."

Oorzaak

• De SMTP-server die in je FRITZ!Box is opgegeven voor je e-mailprovider, reageert niet op de verbindingsaanvraag van de FRITZ!Box (bijvoorbeeld vanwege onjuiste accountgegevens of technische problemen bij je e-mailprovider).

Opmerking:De configuratieprocedure en de opmerkingen over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS voor je FRITZ!Box.

1 Google-accountinstellingen aanpassen

De volgende stappen zijn alleen vereist als je een e-mailaccount van Google gebruikt voor de pushservice:

• Als je authenticatie in twee stappen hebt ingeschakeld voor je Google-account, genereer je een applicatiespecifiek wachtwoord voor de FRITZ!Box en gebruik je dit om in te loggen,
    • of, als je de traditionele verificatiemethode gebruikt:

2 E-mailaccountgegevens invoeren

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Push Service" in het menu "System".
  3. Klik op de tab "Sender".
  4. Klik op "Account Information - Additional Settings".
  5. Voer in het veld "E-mail user name" de gebruikersnaam voor het e-mailaccount in.
  6. Voer in het veld "SMTP server" de SMTP-server in.

Belangrijk:Je e-mailprovider kan je informatie geven over wat je moet invoeren als SMTP-server.
    Als de server niet toegankelijk is via poort 25, moet je in het veld "SMTP server" ook de poort opgeven die wordt gebruikt voor communicatie met de server (bijvoorbeeld 587, zie fig.).

7. Schakel de optie "This server supports a secure connection (SSL)" in.

Fig.: Accountgegevens invoeren voor pushservice

8. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
  9. Klik op "Test Settings" om te testen of je de juiste accountgegevens hebt ingevoerd.

Belangrijk:Klik eerst op "Apply" om de instellingen op te slaan en vervolgens op "Test Settings" of "Testing Push Service", want anders wordt de ingevoerde informatie niet correct toegepast.

• Er wordt een test-e-mail gestuurd naar het e-mailadres dat je hebt opgegeven.

3 Contact opnemen met je provider

• Neem contact op met je e-mailprovider.