FRITZ!Box 7340 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7340 Service

Mobiele internetstick wordt door de FRITZ!Box niet herkend

De FRITZ!Box herkent een mobiele internetstick niet. Nadat de stick is aangesloten op de FRITZ!Box, wordt deze niet weergegeven in de gebruikersinterface onder "Home Network > USB Devices > Overview of Devices".

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of het probleem is opgelost.

1 Meest recente FRITZ!OS installeren

2 Compatibele mobiele internetstick gebruiken

• gebruik een mobiele internetstick die de mobiele standaard UMTS/HSPA (3G) ondersteunt.

Opmerking:Mobiele internetsticks in overeenstemming met de LTE-standaard (4G) worden niet door de FRITZ!Box ondersteund.

3 Controleren of de mobiele internetstick goed werkt

• Sluit de mobiele internetstick bij wijze van test aan op een USB -poort van je computer.
    • Als de computer de mobiele internetstick niet herkent, is de mobiele internetstick defect. Neem in dit geval contact op met de fabrikant.

4 Mobiele internetstick rechtstreeks met FRITZ!Box verbinden

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als je de mobiele internetstick hebt verbonden met de FRITZ!Box via een USB-hub:

• Sluit de mobiele internetstick bij wijze van test rechtstreeks (d.w.z. zonder USB-hub) aan op de FRITZ!Box.
    • Als de mobiele internetstick nu wel wordt herkend, dan is de USB-hub defect of de hub ondersteunt de aangesloten mobiele internetstick niet.

5 Externe voeding gebruiken

1. Verwijder alle USB-apparaten van de FRITZ!Box.
  2. Verbind alleen de mobiele internetstick via een USB-hub met eigen voeding (actieve USB-hub) met de FRITZ!Box.
    • Als de mobiele internetstick nu wordt herkend, verbruikt deze meer dan 500 mA en kan dus alleen worden gebruikt als je deze met de FRITZ!Box verbindt via een actieve USB-hub.

Belangrijk:Conform de USB 2.0-specificatie levert de FRITZ!Box USB-apparaten maximaal 500 mA. Als je meer dan één USB-apparaat zonder eigen voeding wilt aansluiten, dan mogen alle andere apparaten niet meer dan 100 mA verbruiken. Verbind apparaten die meer stroom nodig hebben via een USB-hub met eigen voeding (actieve USB-hub) met de FRITZ!Box.