FRITZ!Box 7340 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7340 Service

Internetradio-ontvanger gebruiken in het FRITZ!Box-thuisnetwerk

Je kunt je internetradio-ontvanger (bijvoorbeeld een draadloze radio, geluidssysteem met netwerkpoort) gemakkelijk verbinden met het draadloze netwerk (WiFi) van de FRITZ!Box. Als de internetradio een netwerkpoort heeft, kun je de radio ook verbinden met een LAN-poort op je FRITZ!Box. De internetradio heeft dan toegang tot internet en kan worden gebruikt als afspeelapparaat voor muziekbestanden in het FRITZ!Box-thuisnetwerk.

Belangrijk: Sommige instellingen die hier worden beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben steeds betrekking op het meest recente FRITZ!OS.

1 Voorbereidingen

DHCP-server van FRITZ!Box inschakelen

In de fabrieksinstellingen is de FRITZ!Box geconfigureerd als DHCP-server. Als je de DHCP-server van de FRITZ!Box hebt uitgeschakeld, configureer je de volgende instellingen:

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Network" in het menu "Home Network".
  3. Klik op de tab "Network Settings".
  4. Klik op de knop "IPv4 Addresses".
  5. Schakel de DHCP-server in en definieer het bereik waarbinnen de FRITZ!Box IP-adressen moet toewijzen.

Opmerking:In de fabrieksinstellingen wordt voor de FRITZ!Box het IP-adres 192.168.178.1 (subnetmasker 255.255.255.0) gebruikt en worden IP-adressen toegewezen tussen xxx.20 en xxx.200.

6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

FRITZ!Box instellen als mediaserver

De volgende stap is alleen vereist als je de internetradio wilt gebruiken om muziekbestanden van de FRITZ!Box Media Server af te spelen:

2 Internetradio instellen

De internetradio heeft speciale IP-instellingen nodig om te communiceren met de FRITZ!Box en andere netwerkapparaten in het thuisnetwerk:

• Stel de configuratie van de internetradio in op automatisch IP-instellingen ophalen (DHCP-client).

Opmerking:Informatie over de configuratie van de internetradio vind je in de bijbehorende handleiding. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de fabrikant.

3 Internetradio verbinden met een FRITZ!Box

De internetradio is verbonden met internet via de FRITZ!Box. De Xbox kan bestanden van mediaservers, zoals Windows Media Player, afspelen in het FRITZ!Box-thuisnetwerk.

Opmerking:Meer informatie over de configuratie van de internetradio vind je in de bijbehorende handleiding. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de fabrikant.