FRITZ!Box 7340 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7340 Service

FRITZ!App Media configureren

Met FRITZ!App Media kun je multimediabestanden zoals foto's video's of muziek van de FRITZ!Box Media Server afspelen op je Androidsmartphone of -tablet.

Als je in je thuisnetwerk een televisie, stereo-installatie of draadloze speakers met netwerkfunctionaliteit gebruikt, kun je FRITZ!App Media ook gebruiken als afstandsbediening om mediabestanden rechtstreeks weergegeven op het andere apparaat. Met FRITZ!App Media kun je bijvoorbeeld muziekbestanden van de FRITZ!Box Media Server rechtstreeks afspelen via een draadloze speaker.

Voorwaarden / Beperkingen

• Op de smartphone of tablet is Android 4.4 of nieuwer geïnstalleerd.

Opmerking:FRITZ!App Media is niet beschikbaar voor Apple iOS. Gebruik in plaats daarvan een andere app voor iOS om bestanden vanaf UPnP AV-servers af te spelen, bijvoorbeeld VLC for Mobile of GoodPlayer.

1 Voorbereidingen

Draadloze verbinding met de FRITZ!Box configureren

FRITZ!Box als mediaserver configureren

1. Configureer de FRITZ!Box als mediaserver.

2 FRITZ!App Media installeren

1. Download FRITZ!App Media in de Google Play Store en installeer de app op je smartphone of tablet.

Je hebt nu met FRITZ!App Media toegang tot je mediaverzameling via het draadloze netwerk en je kunt mediabestanden van de FRITZ!Box Media Server afspelen op je smartphone of tablet.

3 Mediabestanden op andere afspeelapparaten weergegeven

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als je FRITZ!App Media alleen wilt gebruiken als afstandsbediening om mediabestanden af te spelen op een ander apparaat dan je Androidapparaat:

Opmerking:Het afspelen van mediabestanden op een ander apparaat met FRITZ!App Media is alleen mogelijk als dat apparaat de UPnP-AV-standaard ondersteunt.

1. Start FRITZ!App Media.
  2. Selecteer de AVM FRITZ!Mediaserver.
  3. Tik op het mediabestand dat je wilt afspelen.
  4. Druk op de menuknop van het Android-apparaat en selecteer als uitvoerapparaat het apparaat waarop het mediabestand moet worden afgespeeld.

De mediabestanden die je afspeelt met FRITZ!App Media worden nu afgespeeld met het andere afspeelapparaat.