FRITZ!Box 7340 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7340 Service

WPS-methode gebruiken om een draadloze verbinding te configureren met FRITZ!Box

Draadloze apparaten (bijvoorbeeld computers, netwerkprinters, draadloze muzieksystemen) die de WPS-methode (Wi-Fi Protected Setup) ondersteunen, kunnen met een simpele druk op de knop worden verbonden met het draadloze netwerk van de FRITZ!Box. Tijdens deze procedure worden de versleutelingsinstellingen veilig overgebracht van de FRITZ!Box naar het draadloze apparaat en worden ze daar permanent opgeslagen.

De FRITZ!Box ondersteunt WPS volgens de PBC-methode (Push Button Configuration).

1 FRITZ!Box voorbereiden voor WPS

In de fabrieksinstellingen is de FRITZ!Box al voorbereid voor WPS. Als je de instellingen voor draadloze netwerken op de FRITZ!Box hebt gewijzigd, moet je de volgende instellingen configureren:

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Security" in het menu "Wireless" ("WLAN").
  3. Klik op de tab "WPS Quick Connection".
  4. Schakel WPS in.
  5. Selecteer "Push-Button method (WPS-PBC, Push Button Configuration)" en klik op "Start WPS".

2 Draadloze verbinding met de FRITZ!Box tot stand brengen

Windows 10

1. Klik op "Settings" in het Windows-startmenu.
  2. Klik op "Network and Internet" en vervolgens op "Wi-Fi" in het menu "Settings".
  3. Klik in de lijst met beschikbare verbindingen op de verbinding met de naam van het draadloze netwerk (SSID) van je FRITZ!Box (bijvoorbeeld "FRITZ!Box 7490") en klik op "Connect".
    • Het veld "Enter the network security key" wordt weergegeven:

Fig.: Draadloze verbinding tot stand brengen met WPS (Windows 10)

Belangrijk:Als het bericht "You can also connect by pushing..." niet wordt weergegeven, wordt WPS niet ondersteund door de computer. In dit geval voer je de netwerksleutel in.

4. Houd de knop "WLAN" boven op de FRITZ!Box gedurende ongeveer 6 seconden ingedrukt totdat het lampje "WLAN" op de FRITZ!Box begint te knipperen:

Fig.: WPS initiëren

5. Klik op "Yes" als antwoord op de vraag "Do you want to allow your PC to be discoverable by other PCs and devices on this network?".

De draadloze verbinding is tot stand gebracht.

Windows 8

1. Druk op de toetscombinatie "Windows key" + "C".
    • De Windows-zijbalk wordt geopend.
  2. Klik in de Windows-zijbalk op "Settings" en vervolgens op het symbool voor draadloos .
  3. Klik in de lijst met beschikbare verbindingen op de verbinding met de naam van het draadloze netwerk (SSID) van je FRITZ!Box (bijvoorbeeld "FRITZ!Box 7490") en klik op "Connect".
    • Het veld "Enter the network security key" wordt weergegeven:

Fig.: Draadloze verbinding tot stand brengen met WPS (Windows 8)

Belangrijk:Als het bericht "You can also connect by pushing..." niet wordt weergegeven, wordt WPS niet ondersteund door de computer. In dit geval voer je de netwerksleutel in.

4. Houd de knop "WLAN" boven op de FRITZ!Box gedurende ongeveer 6 seconden ingedrukt totdat het lampje "WLAN" op de FRITZ!Box begint te knipperen:

Fig.: WPS initiëren

5. Selecteer het antwoord "Yes, turn on sharing and connect to devices".

De draadloze verbinding is tot stand gebracht en de veldsterkte wordt weergegeven met het symbool voor draadloos .

Windows 7

1. Klik op het symbool voor draadloos in het systeemvak van de Windows-taakbalk (Systray).
  2. Klik in de lijst met beschikbare verbindingen op de verbinding met de naam van het draadloze netwerk (SSID) van je FRITZ!Box (bijvoorbeeld "FRITZ!Box 7490") en klik op "Connect".
    • Het venster "Connect to a network" wordt geopend:

Fig.: Draadloze verbinding tot stand brengen met WPS (Windows 7)

• Belangrijk:Als het bericht "You can also connect by pushing..." niet wordt weergegeven, wordt WPS niet ondersteund door de computer. In dit geval voer je de netwerksleutel in.

3. Houd de knop "WLAN" boven op de FRITZ!Box gedurende ongeveer 6 seconden ingedrukt totdat het lampje "WLAN" op de FRITZ!Box begint te knipperen:

Fig.: WPS initiëren

• Belangrijk:Soms wordt het bericht "Windows was unable to connect to this network" ten onrechte weergegeven, terwijl de draadloze verbinding wel tot stand is gebracht. Klik op "Cancel" om het berichtvenster te sluiten.

De draadloze verbinding is tot stand gebracht en de veldsterkte wordt weergegeven met het symbool voor draadloos .

Android

1. Tik op het symbool "Settings" in het startscherm van het Android-apparaat.
  2. Tik op "Wi-Fi" in het menu "Settings".
  3. Tik op de knop en vervolgens op "More settings".
  4. Tik op "WPS push button".
    • Het venster "WPS setup" wordt weergegeven:

Fig.: WPS configureren

5. Houd de knop "WLAN" boven op de FRITZ!Box gedurende ongeveer 6 seconden ingedrukt totdat het lampje "WLAN" op de FRITZ!Box begint te knipperen:

Fig.: WPS initiëren

6. Tik op OK" op je Android-apparaat.

De draadloze verbinding is tot stand gebracht en de veldsterkte wordt weergegeven met het symbool voor draadloos .

Opmerking:Je kunt draadloze verbindingen snel en gemakkelijk tot stand brengen via WPS met FRITZ!App WLAN.

Andere draadloze apparaten (zoals netwerkprinters, draadloze muzieksystemen)

1. Houd de knop "WLAN" boven op de FRITZ!Box gedurende ongeveer 6 seconden ingedrukt totdat het lampje "WLAN" op de FRITZ!Box begint te knipperen:

Fig.: WPS initiëren

2. Gebruik je draadloze apparaat om draadloze netwerken in de buurt te zoeken.

Opmerking:Instructies over het maken van draadloze verbindingen vind je in de handleiding. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de fabrikant van het draadloze apparaat.

3. Selecteer de naam van het draadloze netwerk (SSID) van je FRITZ!Box (bijvoorbeeld "FRITZ!Box 7490") en start WPS volgens de PBC-methode (Push Button Configuration).

De configuratie van de draadloze verbinding is voltooid en de verbinding is tot stand gebracht.