FRITZ!Box 7360 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7360 Service
This document is also available for the following products:

Vast telefoonnummer invoeren in FRITZ!Box

Wanneer je je FRITZ!Box hebt verbonden met je analoge vaste lijn, kun je meteen bellen via de vaste lijn zonder extra instellingen te configureren. Voer alleen je vaste telefoonnummer in als je meer dan een nummer hebt en als je

• je vaste telefoonnummer wilt toewijzen aan een bepaalde telefoon of ander telefoonapparaat.
  • een van de gemaksfuncties van de FRITZ!Box, zoals oproepomleiding of kiesregels, wilt configureren voor je vaste telefoonnummer.

Belangrijk:Sommige instellingen die hier worden beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en de opmerkingen over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS

1 Voorbereiding

Regionale opties configureren

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Region and Language" in het menu "System".
  3. Klik op de tab "Regional Options".
  4. Selecteer het land in de vervolgkeuzelijst.

Belangrijk:Als je de regionale opties wijzigt, worden de instellingen voor telefoonfuncties opnieuw geconfigureerd. Je moet dan alle instellingen voor telefoonfuncties (zoals telefoonapparaten, instellingen voor oproepomleiding, kiesregels) opnieuw configureren.

5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Locatiegegevens invoeren

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Telephone Numbers" in het menu "Telephony".
  3. Klik op de tab "Line Settings".
  4. Selecteer je land in de vervolgkeuzelijst onder "Location Information". Als je land niet wordt vermeld in de lijst, selecteer je "Other country".
  5. Voer bij "Country code" in het eerste veld de toegangscode in en in het tweede veld het landnummer (voor Duitsland bijvoorbeeld "00" en "49", zie fig.).
  6. Voer bij "Area code" in het eerste veld het voorkiesnummer in en in het tweede veld het netnummer (voor Berlijn bijvoorbeeld "0" en "30", zie fig.).

Fig.: Landnummer en netnummer invoeren (bijvoorbeeld voor Duitsland en Berlijn)

7. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Instellingen voor vaste lijn inschakelen

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Telephone Numbers" in het menu "Telephony".
  3. Klik op de tab "Line Settings".
  4. Schakel de optie "Landline network enabled" in.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 Vast telefoonnummer configureren

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Telephone Numbers" in het menu "Telephony".
  3. Klik op de knop "New Telephone Number".
  4. Schakel de optie "Landline number" in en klik op "Next".
  5. Voer je vaste telefoonnummer (MSN) in en klik op "Next".