FRITZ!Box 7360 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7360 Service

FRITZ!Box voor gebruik op de glasvezelaansluiting configureren

Met een extra glasvezelmodem kun je de FRITZ!Box ook gebruiken aan een glasvezelaansluiting. Omdat de FRITZ!Box de internetverbinding zelf opbouwt en controleert via de glasvezelmodem, zijn alle functies van de FRITZ!Box (bijvoorbeeld telefonie, firewall) ook in deze bedrijfsmodus onbeperkt beschikbaar.

Opmerking:De begrippen "glasvezelaansluiting", "giganet" of "Fiber to the Home (FTTH)" worden gebruikt voor internetaansluitingen waarbij een glasvezelkabel tot aan een glasvezelmodem in de eigen woning wordt geleid.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 FRITZ!Box met glasvezelmodem verbinden

1. Verbind de "LAN 1"-poort van de FRITZ!Box via een netwerkkabel (bijvoorbeeld de meegeleverde netwerkkabel) met de LAN-poort van de glasvezelmodem.

2 Internettoegang in FRITZ!Box configureren

1. Klik in de FRITZ!Box-gebruikersinterface op "Internet".
  2. Klik in het menu "Internet" op "Account Information".
  3. Controleer of je internetprovider in de sectie "Internet Service Provider" wordt weergegeven in de vervolgkeuzelijst. Als je provider er niet tussen staat, selecteer je "other internet service provider".
    • Als je internetprovider wordt weergegeven in de vervolgkeuzelijst:
      1. Selecteer je internetprovider.
      2. Als er toegangsgegevens zijn vereist, voer je in de betreffende invoervelden de toegangsgegevens in die je hebt ontvangen van je internetprovider.
      3. Klik op "Change connection settings".
      4. Schakel in de sectie "Internet Connection" de optie "Via an external modem" in, als deze wordt weergegeven.
    • Als je internetprovider niet wordt weergegeven in de vervolgkeuzelijst:
      1. Selecteer "Other Internet service provider".
      2. Schakel in de sectie "Connection" de optie "Connection to an external modem or router" in.
      3. Schakel in de sectie "Operating Mode" de optie "Establish own connection to the Internet" in.
      4. Als er toegangsgegevens zijn vereist, voer je in de betreffende invoervelden de toegangsgegevens in die je hebt ontvangen van je internetprovider.
        • Als er geen toegangsgegevens zijn vereist, schakel je bij de sectie "Account Information" de optie "No" in.
      5. Als je internetprovider het gebruik van een bepaalde VLAN-ID voorschrijft, klik je op "Change connection settings", schakel je de optie "Use VLAN for Internet access" in en voer je de VLAN-ID in.
  4. Voer in de invoervelden "Downstream" en "Upstream" de snelheden van je internetverbinding in.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Nu brengt de FRITZ!Box de internetverbinding met de ingevoerde toegangsgegevens tot stand. Vervolgens kun je je telefoonnummers configureren in de FRITZ!Box en je draadloze netwerkapparaten verbinden met de FRITZ!Box.

3 Telefonie in FRITZ!Box configureren

Als je van een provider de toegangsgegevens voor internettelefonie hebt ontvangen en telefoons wilt gebruiken met de FRITZ!Box:

1. Configureer de internettelefoonnummers in de FRITZ!Box.