FRITZ!Box 7360 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7360 Service

FRITZ!Box voor internettoegang via Android-smartphone configureren (USB-tethering)

De FRITZ!Box kan niet alleen internetverbindingen tot stand brengen via een dongel voor mobiel internet, maar kan ook de bestaande mobiele internetverbinding van een Android-smartphone gebruiken (USB-tethering).

Zo kunnen alle apparaten in het FRITZ!Box-thuisnetwerk de internetverbinding van de Android-smartphone gebruiken voor toegang tot internet als je gewone internetverbinding is uitgevallen en je geen dongel voor mobiel internet hebt.

Voorwaarden / Beperkingen

• Op de smartphone is Android 4.1 of nieuwer geïnstalleerd.
  • De Android-smartphone moet de functie USB-tethering ondersteunen.
  • Internettelefonie en alle andere functies waarvoor een publiek IP-adres is vereist (bijvoorbeeld inkomende VPN-verbindingen), zijn afhankelijk van de mobielenetwerkprovider mogelijk niet of slechts beperkt beschikbaar.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Smartphone met FRITZ!Box verbinden

1. Gebruik een USB-kabel om de Android-smartphone te verbinden met een USB-poort van de FRITZ!Box.

2 Smartphone configureren

1. Tik op "Instellingen" in het startscherm van de Androidsmartphone.
  2. Tik op "Netwerk en internet" en vervolgens op "Hotspot en tethering".
  3. Schakel de optie "USB tethering" in.

De Android-smartphone deelt nu de internetverbinding met het apparaat dat je hebt aangesloten met de USB-kabel.

Opmerking:Als je de USB-kabel loskoppelt of de optie "USB-tethering" uitschakelt, wordt USB-tethering beëindigd.

3 FRITZ!Box configureren

1. Klik in de FRITZ!Box-gebruikersinterface op "Internet".
  2. Klik in het menu "Internet" op "Mobile network" (of "Mobile Communications").
  3. Als de internetverbinding altijd via het mobiele netwerk tot stand moet worden gebracht, schakel je de optie "Internet connection via smartphone or mobile broadband dongle by USB tethering enabled" (of "Internet connection via smartphone or mobile communications dongle by USB tethering enabled") in.
    • Als de internetverbinding alleen via het mobiele netwerk tot stand moet worden gebracht als de DSL-verbinding uitvalt, schakel je de optie "Internet connection via smartphone or mobile broadband dongle by USB tethering automatically whenever the DSL connection is interrupted" (of "Internet connection via smartphone or mobile communications stick by USB tethering automatically whenever the DSL connection is interrupted") in.

Opmerking:Zodra DSL-synchronisatie gedurende ten minste 30 minuten weer beschikbaar en stabiel is, verbreekt de FRITZ!Box de verbinding met het mobiele netwerk en herstelt de internetverbinding via DSL.

4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

De FRITZ!Box brengt nu alle verbindingen met internet tot stand via de Android-smartphone die je hebt aangesloten.

Opmerking:Opmerking:Als de FRITZ!Box niet langer meer gebruik moet maken van de internetverbinding van de smartphone, schakel dan de optie "Internet connection via smartphone or mobile communications dongle by USB tethering" uit in de FRITZ!Box-gebruikersinterface onder "Internet > Mobile Communications".