FRITZ!Box 7360 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7360 Service

Telefoon die is verbonden met FRITZ!Box, gaat over terwijl er niemand belt

Een telefoon die is verbonden met je FRITZ!Box, gaat af en toe over hoewel niemand je heeft gebeld, of de telefoon gaat over meteen nadat je een telefoongesprek hebt beëindigd en hebt opgehangen, of de telefoon blijft overgaan hoewel de beller al heeft opgehangen. Wanneer je de hoorn opneemt, hoor je een kiestoon.

Opmerking:De configuratieprocedure en de opmerkingen over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS voor je FRITZ!Box.

Voer de stappen uit zoals hier aangegeven. Controleer na elke poging of het probleem is verholpen.

1 Optie "Message waiting indication on the telephone (MWI)" uitschakelen

De volgende stappen zijn alleen vereist als de telefoon is verbonden met de analoge extensie "FON":

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Telephony Devices" in het menu "Telephony".
  3. Klik op de knop (Bewerken) voor de betreffende telefoon.
  4. Klik op de tab "Telephony Device Features".
  5. Schakel de optie "Message waiting indication on the telephone (MWI)" uit.
  6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

Als de telefoon niet meer overgaat, dan heb je nieuwe berichten in het postvak van de provider van je vaste lijn of van je provider van internettelefonie. De FRITZ!Box belt om te melden dat je nieuwe berichten hebt, omdat je telefonieprovider MWI (Message Waiting Indication) ondersteunt.

2 Alarm uitschakelen

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Alarm" in het menu "Telephony".
  3. Schakel het alarm uit.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

3 Kabels controleren

Als je de FRITZ!Box gebruikt op een DSL-lijn zonder vaste lijn, moet het uiteinde van de Y-vormige kabel voor de vaste lijn niet worden aangesloten. Anders kan interferentie worden overgebracht naar de FRITZ!Box:

• Controleer of het zwarte uiteinde van de Y-vormige kabel ergens is aangesloten. Als dat het geval is, haal je de kabel los.

4 Analoge telefoonlijn en apparaten controleren

De volgende stappen zijn alleen vereist als de FRITZ!Box is verbonden met een analoge vaste lijn:

Alle telefoons en telefoonapparaten verbinden met de FRITZ!Box

• Verbind alle telefoonapparaten (bijvoorbeeld een telefoon, fax) met de FRITZ!Box.

Belangrijk:Als je extra telefoonapparaten of telefoonstekkers aansluit, kan dit resulteren in fouten.

Testen of een ander apparaat interferentie met de FRITZ!Box veroorzaakt

Interferentie van een apparaat dat op de FRITZ!Box of de stroomtoevoer is aangesloten, kan mogelijk de FRITZ!Box bereiken. Voer daarom de volgende test uit:

1. Verwijder alle apparaten en kabels uit de LAN-poorten en de USB-poort op de FRITZ!Box. Als er geen apparaten zijn aangesloten, verbind je een computer met een LAN-poort op de FRITZ!Box.
  2. Controleer of het probleem is verholpen.
    • Als het probleem niet meer optreedt, dan bracht een van de op de FRITZ!Box aangesloten apparaten interferentie over op de FRITZ!Box of wordt de interferentie nu opgevangen door de computer. Doorgaans kan de oorzaak van de interferentie worden weggenomen met een van de volgende methoden:
      • Gebruik een stekkerdoos om de FRITZ!Box en alle andere verbonden apparaten aan te sluiten op hetzelfde stopcontact.
      • Test verschillende elektrische stopcontacten en stekkerdozen.
      • Gebruik UTP-netwerkkabels om apparaten aan te sluiten op de LAN-poorten op de FRITZ!Box. In tegenstelling tot STP-netwerkkabels (bijvoorbeeld de meegeleverde netwerkkabel) hebben UTP-netwerkkabels geen aarddraad en kunnen ze geen interferentie overbrengen naar de FRITZ!Box. UTP-netwerkkabels zijn verkrijgbaar bij gespecialiseerde leveranciers.

Belangrijk:Als het probleem zich voordoet met een FRITZ!Powerline-adapter, gebruik je de met de FRITZ!Powerline-adapter meegeleverde UTP-netwerkkabel.

• Als interferentie naar de FRITZ!Box wordt overgebracht door een apparaat dat is verbonden met de USB-poort, sluit je het USB-apparaat aan op een USB-poort op je computer in plaats van het te verbinden met de FRITZ!Box.

Signaalkwaliteit is te laag

Als telefoons die met de FRITZ!Box zijn verbonden, blijven overgaan hoewel er geen inkomende oproep is, dan is de signaalkwaliteit van je analoge vaste lijn te laag.

In vergelijking met eenvoudige telefoons is voor PBX altijd een hogere signaalkwaliteit van de analoge telefoonlijn vereist. De FRITZ!Box overtreft zonder meer de limieten van de specificaties voor de juiste detectie en verwerking van inkomende signalen. In het geval van uiterst interferentiegevoelige lijnen kan de tolerantie van de FRITZ!Box voor fouten echter iets lager zijn dan die van een analoge telefoon die rechtstreeks op je lijn is aangesloten.