FRITZ!Box 7360 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7360 Service

Telefoonboek van een e-mailaccount gebruiken

In de FRITZ!Box kun je meerdere telefoonboeken aanmaken en vervolgens een afzonderlijk telefoonboek gebruiken voor elke FRITZ!Fon. Je kunt nieuwe telefoonboeken opslaan in de FRITZ!Box of je kunt het telefoonboek gebruiken van een e-mailaccount bij Google, 1&1 of GMX (onlinetelefoonboek): In dit geval wordt het telefoonboek in de FRITZ!Box dan regelmatig gesynchroniseerd met het telefoonboek van je e-mailaccount.

Randvoorwaarden / beperkingen

• Het telefoonboek kan meer dan 1000 nummers bevatten. Als je telefoonboek honderden items bevat, kan het wel langer duren om de gebruikersinterface te openen en de navigatie kan aanzienlijk trager zijn.

Opmerking:De configuratieprocedure en de opmerkingen over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS voor je FRITZ!Box.

1 Telefoonboek instellen

De procedure hangt af van het telefoonboek dat je in de FRITZ!Box wilt instellen: van 1&1, GMX en WEB.DE of van Google:

Google-contacten configureren als telefoonboek

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Telephone Book" in het menu "Telephony".
  3. Klik op de koppeling "New telephone book".
  4. Voer een naam in voor het telefoonboek.
  5. Schakel de optie "Use the telephone book of an e-mail account" in.
  6. Selecteer de provider "Google" in de vervolgkeuzelijst.
  7. Selecteer onder "Telephone Assignment" de FRITZ!Fon waarop je het telefoonboek wilt gebruiken.

Opmerking:Je kunt de telefoonkeuze altijd wijzigen op de telefoon zelf of in de instellingen voor de betreffende telefoon in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.

8. Klik op "OK" en wacht tot het venster met de code voor delen wordt weergegeven.
  9. Kopieer de code voor delen en klik op "Start Sharing".
    • Er wordt een venster geopend waar je kunt inloggen bij je Google-account.
  10. Voer het e-mailadres en wachtwoord voor je Google-account in en klik op "Sign in".

Opmerking:Als je al bent aangemeld bij je account vanuit een browser, kun je hier overschakelen naar een ander Google-account.

11. Voer de code voor delen in en klik op "Next".
    • De FRITZ!Box vraagt toegang tot de contacten.
  12. Klik op "Accept" of "Allow access".
  13. Klik op "OK" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.

Contacten van 1&1, GMX of Web.de gebruiken

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Telephone Book" in het menu "Telephony".
  3. Klik op de koppeling "New telephone book".
  4. Voer een naam in voor het telefoonboek.
  5. Schakel de optie "Use the telephone book of an e-mail account" in.
  6. Selecteer je e-mailprovider in de vervolgkeuzelijst.
  7. Voer in het veld "E-Mail address" je volledige e-mailadres in.
  8. Voer het wachtwoord voor je e-mailaccount in.
  9. Selecteer onder "Telephone Assignment" de FRITZ!Fon waarop je het telefoonboek wilt gebruiken.

Opmerking:Je kunt de telefoonkeuze altijd wijzigen op de telefoon zelf of in de instellingen voor de betreffende telefoon in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.

10. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.
    • Wanneer het bericht "The update was successful" wordt weergegeven, zijn alle gegevens van de contacten van het e-mailaccount beschikbaar in de FRITZ!Box.
  11. Klik op "Next".

2 Telefoonboek synchroniseren

Automatisch synchroniseren

Het telefoonboek in de FRITZ!Box wordt regelmatig gesynchroniseerd met het telefoonboek van je e-mailaccount. Automatische synchronisatie vindt elke 24 uur plaats, rond middernacht. Dit is wat er gebeurt tijdens synchronisatie:

• Nieuwe nummers die je in het telefoonboek hebt toegevoegd op de FRITZ!Box of op de website van je e-mailprovider, worden overgenomen in het telefoonboek op de andere locatie.
  • Wijzigingen van nummers die je in het telefoonboek hebt doorgevoerd op de FRITZ!Box of op de website van je e-mailprovider, worden overgenomen in het telefoonboek op de andere locatie.
  • Nummers die je hebt verwijderd van de website van je e-mailprovider, worden ook verwijderd uit het telefoonboek van de FRITZ!Box.
  • Alleen als je Google-contacten gebruikt: Nummers in het telefoonboek die je hebt verwijderd in de FRITZ!Box, worden ook verwijderd uit Google-contacten.

Opmerking:Bij andere e-mailproviders kun je telefoonnummers alleen verwijderen op de website van de provider.

Handmatig synchroniseren

Als je gegevens in het telefoonboek toevoegt, wijzigt of verwijdert, kun je de telefoonboeken ook meteen synchroniseren:

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Telephone Book" in het menu "Telephony".
  3. Ga naar het telefoonboek voor je e-mailaccount.
  4. Klik op de knop "Synchronize".