FRITZ!Box 7360 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7360 Service

Packet trace maken en supportgegevens genereren

We hebben een packet trace van de fout en de supportgegevens van je FRITZ!Box nodig om je supportaanvraag te verwerken.

1 Packet trace maken

Belangrijk:Packet traces kunnen de instellingen van je FRITZ!Box en gegevens over internetcommunicatie bevatten, of in het geval van telefonie, informatie die is vereist voor het tot stand brengen van een verbinding. Ze bevatten geen wachtwoorden voor internettelefonie, internettoegang of je draadloze netwerk. De informatie in de supportgegevens kan persoonlijke gegevens bevatten en wordt alleen gebruikt voor het oplossen van dit probleem. De informatie wordt niet doorgegeven aan derden. De traces worden na analyse verwijderd of uiterlijk wanneer de case is gesloten.

1. Roep http://fritz.box/support.lua op in een webbrowser,
  2. Klik op de koppeling "Packet traces" in de sectie "Packet Trace".
  3. Klik op "Start" voor "1. Internet connection" in de sectie "Internet".
    • Als "1. Internet connection" niet wordt weergegeven:
      • Klik op "Start" naast "Routing interface".
  4. Klik op "Start" in de sectie "DTrace".
  5. Reproduceer het betreffende probleem.

Belangrijk:Je moet de trace starten voordat het probleem optreedt. Beëindig de trace pas als je de hele fout hebt geregistreerd.

6. Klik op de knop "Stop" voor de geselecteerde interfaces. Klik niet op de knop "Stop All"!
  7. Op een bepaald moment word je gevraagd of je de internet-trace wilt opslaan. Sla het bestand op je computer op en wijzig niet de naam van het bestand.
  8. Ga naar de sectie "DTrace" en klik in de rij "New result" op de knop "dtrace.txt". Selecteer de optie "Save" en sla het bestand op je computer op. Wijzig niet de naam van het bestand.
  9. Maak indien mogelijk een zipbestand met de traces.

Opmerking:Met zipbestanden kun je bestanden comprimeren. Ga in Windows als volgt te werk om zipbestanden aan te maken: Klik met de rechtermuisknop op een bestand of map en selecteer vervolgens "Send to" en "Compressed (zipped) Folder" in het contextmenu.

2 Supportgegevens genereren

Genereer de FRITZ!Box-supportgegevens meteen nadat de trace is voltooid:

1. Roep http://fritz.box/support.lua op in een webbrowser,
  2. Klik op de knop "Generate Support Data".
  3. Selecteer de optie "Save" en sla de supportgegevens als TXT-bestand op je computer op. Wijzig niet de naam of indeling van het bestand.

Opmerking:De supportgegevens bevatten de FRITZ!Box-instellingen en het gebeurtenislogboek. De informatie in de supportgegevens wordt alleen gebruikt voor het oplossen van dit probleem en wordt niet doorgegeven aan derden. De supportgegevens worden later verwijderd, uiterlijk wanneer de case is gesloten.

4. Maak indien mogelijk een zipbestand met de supportgegevens.

Opmerking:Met zipbestanden kun je bestanden comprimeren. Ga in Windows als volgt te werk om zipbestanden aan te maken: Klik met de rechtermuisknop op een bestand of map en selecteer vervolgens "Send to" en "Compressed (zipped) Folder" in het contextmenu.