FRITZ!Box 7360 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7360 Service

Diagnostische DSL-gegevens en supportgegevens genereren

Om je supportaanvraag te kunnen verwerken hebben we de diagnostische DSL-gegevens van de fout nodig, evenals de supportgegevens en een screenshot van de uitgevoerde test van DSL-lijn van je FRITZ!Box.

Opmerking:De supportgegevens bevatten onder andere de instellingen van je FRITZ!Box en de Event Log. De informatie in de supportgegevens gebruiken we uitsluitend om je aanvraag te verwerken en wordt niet doorgegeven aan derden. Uiterlijk bij het afsluiten van je aanvraag worden de supportgegevens gewist.

1 Meest recente DSL-versie gebruiken

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als je de vorige DSL-versie hebt ingeschakeld in FRITZ!Box:

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op "DSL Information".
  3. Klik op het tabblad "Line Settings". Als het tabblad niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
  4. Schakel de optie "Use previous DSL version" uit.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
    • De meest recente DSL-versie wordt nu ingeschakeld en de FRITZ!Box wordt vervolgens opnieuw opgestart. Het opnieuw opstarten duurt ongeveer twee minuten.

2 Diagnostische DSL-gegevens genereren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box linksonder op "Contents" en vervolgens op "FRITZ!Box Support".
  2. Klik op "Start DSL Diagnostics" om de DSL-diagnosefunctie te starten.
  3. Wacht tot de fout optreedt of reproduceer de fout:
    1. Als de DSL-verbinding vaak afbreekt, wacht je tot de verbinding tien keer is afgebroken nadat je de diagnose hebt gestart. Idealiter laat je de FRITZ!Box 24 uur verbonden met de DSL-aansluiting.
    2. Als er helemaal geen DSL-verbinding tot stand wordt gebracht, laat je de FRITZ!Box na het starten van de diagnose minstens een uur verbonden met de DSL-aansluiting.
    3. Als de FRITZ!Box talrijke "Not Remediable Errors" (CRC) weergeeft, wacht dan minstens 15 minuten na het starten van de diagnose en reproduceer vervolgens de fout (bijvoorbeeld door grote bestanden te downloaden, of televisie te kijken via IPTV).
  4. Klik op "End DSL Diagnostics".
  5. Sla het bestand met de diagnostische DSL-gegevens op je computer op.
  6. Maak, indien mogelijk, een zipbestand dat de diagnostische DSL-gegevens bevat.

Opmerking:Met Windows kun je een zipbestand maken door met de rechtermuisknop op het bestand te klikken en in het contextmenu "Kopiëren naar" en vervolgens "Gecomprimeerde (gezipte) map" te kiezen. Onder macOS selecteer je het bestand en kies je in het contextmenu "Comprimeren".

3 Supportgegevens genereren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box linksonder op "Contents" en vervolgens onder op "FRITZ!Box Support".

Afb.: Links "Contents" en "FRITZ!Box Support" in gebruikersinterface

2. Klik op de knop "Generate Support Data".
  3. Selecteer de optie "Bestand opslaan" en sla de supportgegevens als TXT-bestand op. Het opslaan kan enkele minuten in beslag nemen. Wijzig niet de naam en de indeling van het bestand.
  4. Maak indien mogelijk een zipbestand met de supportgegevens.

Opmerking:Met Windows kun je een zipbestand maken door met de rechtermuisknop op het bestand te klikken en in het contextmenu "Kopiëren naar" en vervolgens "Gecomprimeerde (gezipte) map" te kiezen. Onder macOS selecteer je het bestand en kies je in het contextmenu "Comprimeren".

4 Screenshot maken van de test van de DSL-lijn

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk uit als de FRITZ!Box helemaal geen DSL-verbinding meer tot stand kan brengen:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box linksonder op "Contents" en vervolgens op "FRITZ!Box Support".
  2. Klik op de link "DSL line test".
  3. Verwijder de DSL-kabel uit de FRITZ!Box.
  4. Klik op de knop "Calibrate" en vervolgens op "OK" om de kalibratie te starten.
  5. Verbind de DSL-kabel opnieuw met de FRITZ!Box zodra de kalibratie is voltooid.
  6. Klik op de knop "Measure" en vervolgens op "OK" om de test van de DSL-lijn te starten.
  7. Maak na de meting een Screenshot van de pagina "DSL line test".

Belangrijk:Als uit de test van de DSL-lijn blijkt dat het probleem mogelijk binnen de huisbekabeling ligt, controleer je deze nog een keer. Laat ons weten of je binnen de aangegeven afstand afwijkingen kon waarnemen.