FRITZ!Box 7360 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7360 Service

Google Agenda gebruiken voor automatische schakeling

Voor smart home-apparaten, bijvoorbeeld FRITZ!DECT of FRITZ!Powerline, kun je een automatische schakeling configureren zodat het stopcontact automatisch wordt in- en uitgeschakeld op de tijden die zijn gedefinieerd in Google Agenda. De informatie over de schakelpunten wordt regelmatig gesynchroniseerd met de Google-agenda, zodat je op elk gewenst moment schakeltijden kunt toevoegen aan je Google-agenda.

Je kunt de automatische schakeling configureren voor afzonderlijke smart home-apparaten, maar ook voor een groep met meerdere FRITZ!DECT-apparaten.

Belangrijk:De aanwijzingen in deze handleiding zijn van toepassing op de configuratie van de schakeling van FRITZ!DECT via de gebruikersinterface van de FRITZ!Box. Voor de schakeling van het stopcontact van FRITZ!Powerline voer je dezelfde stappen uit, je moet de configuratie echter uitvoeren via de gebruikersinterface van de FRITZ!Powerline-adapter. Je kunt de schakeling voor FRITZ!Powerline niet configureren via de gebruikersinterface van je FRITZ!Box.

1 Agenda aanmaken

1. Maak in je Google-account een agenda aan en geef deze een naam naar keuze, bijvoorbeeld "Schakeling stopcontact".

Belangrijk:De naam van de agenda kan alleen bestaan uit Latijnse standaardletters en cijfers. Gebruik geen speciale tekens, spaties, trema's en accenten.

2. Voer de tijden in waarop het stopcontact moet worden in- en uitgeschakeld: Geef een naam aan de tijden waarop het stopcontact moet worden ingeschakeld ("ON") en uitgeschakeld ("OFF"). Deze namen zijn niet hoofdlettergevoelig. Je kunt de schakeltijden ook later invoeren.

Opmerking:De tijd tussen het aan- of uitschakelen moet tenminste één minuut bedragen. Je kunt per dag maximaal 140 schakeltijdstippen invoeren.

2 Agenda toevoegen

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Smart Home".
  3. Indien beschikbaar, selecteer je in de vervolgkeuzelijst "viewing" de optie "All smart home devices".
  4. Klik op de knop (Bewerken) voor het betreffende apparaat.
  5. Klik op het tabblad "Switch automatically".
  6. Schakel achtereenvolgens de optie "Schedule enabled" en "Calendar" in.
  7. Voer in het tekstveld de naam van de agenda in die je hebt toegewezen toen je de agenda aanmaakte, bijvoorbeeld "Schakeling stopcontact". Let daarbij op hoofdletters en kleine letters.
  8. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.
    • Het venster "Enable FRITZ!Actuator Calendar" met de verificatie-URL en de user code wordt geopend.
  9. Klik op de link "Verification URL" en laat het venster "Enable FRITZ!Actuator Calendar" open.
    • Er wordt een venster geopend waar je kunt inloggen bij je Google-account.
  10. Voer het e-mailadres en wachtwoord voor je Google-account in en klik op "Inloggen".
    • Het invoerveld voor de user code wordt weergegeven.
  11. Voer de user code uit het venster "Enable FRITZ!Actuator Calendar" in en klik op "Volgende".
  12. Klik op "Toestaan".
  13. Ga naar het venster "Enable FRITZ! Actuator Calendar".

De automatische schakeling is geconfigureerd wanneer het bericht "Authentication for the Google Calendar on the FRITZ!Box was successful" wordt weergegeven in de gebruikersinterface.

3 Agenda synchroniseren

Automatisch synchroniseren

De agenda wordt regelmatig gesynchroniseerd met de Google-agenda. Automatische synchronisatie vindt elke 24 uur plaats, rond 0:00u.

Handmatig synchroniseren

Als je nieuwe schakeltijden hebt ingevoerd in de Google-agenda, kun je de agendasynchronisatie ook handmatig starten:

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Smart Home".
  3. Indien beschikbaar, selecteer je in de vervolgkeuzelijst "viewing" de optie "All smart home devices".
  4. Klik op de knop (Bewerken) voor het betreffende apparaat.
  5. Klik op het tabblad "Switch automatically".
  6. Klik op de knop "OK".

4 Agenda verwijderen

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Smart Home".
  3. Indien beschikbaar, selecteer je in de vervolgkeuzelijst "viewing" de optie "All smart home devices".
  4. Klik op de knop (Bewerken) voor het betreffende apparaat.
  5. Klik op het tabblad "Switch automatically".
  6. Klik op de link "Remove connections from Google calendar".
  7. Klik op de knop "Reset Google Calendar".
  8. Bevestig de vraag, of je alle Google-agenda's uit de FRITZ!Box wilt verwijderen, met "OK".

Nu worden alle Google-agenda's verwijderd en alle smart home-apparaten in het thuisnetwerk die een Google-agenda gebruiken ingesteld op handmatige schakeling.