FRITZ!Box 7360 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7360 Service

Muziek voor de wachtstand instellen in de FRITZ!Box

Wanneer je een gesprek in de wachtstand zet (bijvoorbeeld wanneer je tussen verschillende oproepen schakelt), hoort de partij in de wachtstand het muziekje van je telefonieprovider. Als je provider dit toestaat, gebruikt de FRITZ!Box een eigen bericht in plaats van het muziekje voor de wachtstand. Je kunt je eigen muziek voor de wachtstand instellen in plaats van de mededeling van de FRITZ!Box.

Randvoorwaarden / beperkingen

• De telefonieprovider moet toestaan dat het muziekje voor de wachtstand wordt vervangen.
  • De muziek voor de wachtstand kan niet langer duren dan 8 seconden. Als het audiobestand langer is, worden alleen de eerste 8 seconden gebruikt.
  • Het audiobestand moet een van de volgende indelingen hebben:
    • MP3-indeling: Onafgebroken gegevenssnelheid, 128 kbit/s, 44,1 kHz, stereo
    • WAV-indeling: 8000 Hz, 16-bits, mono

Belangrijk: Sommige instellingen die hier worden beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben steeds betrekking op het meest recente FRITZ!OS.

1 FRITZ!Box configureren

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Telephone Numbers" in het menu "Telephony".
  3. Klik op de tab "Line Settings".
  4. Klik op "change" in de sectie "Music on Hold".
  5. Schakel de optie "Own music" in en selecteer het gewenste audiobestand.
  6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

Als de FRITZ!Box niet je eigen muziek voor de wachtstand afspeelt wanneer je een gesprek in de wachtstand zet, dan staat je telefonieprovider niet toe dat je je eigen muziek voor de wachtstand gebruikt. In dergelijke gevallen kan alleen de telefonieprovider een oplossing bieden.