FRITZ!Box 7360 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7360 Service

FRITZ!Box configureren voor gebruik met een SDSL/SHDSL-lijn

Met een extra SDSL- of SHDSL-modem kun je je FRITZ!Box ook gebruiken op een SDSL-lijn. De FRITZ!Box zorgt zelf voor het tot stand brengen en beheren van de eigen verbinding met internet via de modem; dus alle FRITZ!Box-functies (zoals internettelefonie, firewall) zijn zonder beperkingen ook beschikbaar in deze bedrijfsmodus.

Opmerking:Met de standaard SDSL (Symmetric Digital Subscriber Line) en de standaard SHDSL (Single-Pair Highspeed Digital Subscriber Line) kunnen gegevens tegelijkertijd in beide richtingen worden doorgegeven.

Belangrijk:Sommige instellingen die hier worden beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en de opmerkingen over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS

1 FRITZ!Box verbinden met modem en computer

1. Sluit de modem aan op je internetverbinding volgens de instructies van je internetprovider.
  2. Gebruik een netwerkkabel om de LAN-poort op de modem te verbinden met de poort "LAN 1" op de FRITZ!Box.
  3. Verbind een computer met de FRITZ!Box via draadloos LAN of gebruik een netwerkkabel om een computer aan te sluiten op een beschikbare LAN-poort op de FRITZ!Box.

2 Internetverbinding configureren

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Account Information" in het menu "Internet".
  3. Controleer of je internetprovider wordt weergegeven in de vervolgkeuzelijst. Bij bepaalde regionale instellingen worden niet alle vooraf geconfigureerde internetproviders weergegeven tenzij je "More Internet service providers" selecteert.
    • Als je internetprovider wordt weergegeven in de vervolgkeuzelijst:
      1. Selecteer je internetprovider en voer in de betreffende velden de accountgegevens in die je hebt ontvangen van je internetprovider.
      2. Klik op "Change connection settings".
      3. Ga naar de sectie "Internet Connection" en schakel de optie "Via an external modem" in.
    • Als je internetprovider niet wordt weergegeven in de vervolgkeuzelijst:
      1. Selecteer "Other Internet service provider".
      2. Ga naar de sectie "Connect via" of "Connection" en schakel de optie "External modem or router" in.
      3. Ga naar de sectie "Operating Mode" en schakel de optie "Establish own connection to the Internet" in.
      4. Als accountgegevens zijn vereist voor internettoegang, voer je in de sectie "Account Information" de accountgegevens in die je hebt ontvangen van je internetprovider,
        • of, als er geen accountgegevens zijn vereist voor internettoegang:
          • Activeer de optie "No" in de sectie "Account Information".
      5. Als een bepaalde VLAN-id is vereist voor internettoegang, klik je op "Change connection settings" en schakel je in de sectie "VLAN Settings" de optie "Use VLAN for Internet access" in. Voer in het veld "VLAN ID" de VLAN-id in die je hebt ontvangen van je internetprovider.
  4. Ga naar de velden "Downstream" en "Upstream" en voer de betreffende snelheden van je internetverbinding in.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

De accountgegevens die je hebt ingevoerd, worden door de FRITZ!Box gebruikt om verbinding te maken met internet. De configuratie is voltooid wanneer het bericht "The Internet connection check was successful" wordt weergegeven.

3 Telefonie configureren

De volgende stap is alleen vereist als je inloggegevens voor internettelefonie hebt ontvangen van een provider en telefoons wilt gebruiken met de FRITZ!Box: