FRITZ!Box 7360 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7360 Service

FRITZ!OS van je FRITZ!Box herstellen

Met de hersteltool kun je je FRITZ!Box weer correct laten werken. Wanneer je de hersteltool gebruikt, wordt de FRITZ!Box teruggezet naar de oorspronkelijke staat waarin deze werd geleverd. Zo kun je onjuiste instellingen verwijderen die verhinderen dat de FRITZ!Box correct werkt.

Vereisten / Beperkingen

• Windows 10 / 8 / 7 is geïnstalleerd op de computer.

1 Hersteltool downloaden

1. Roep ftp://ftp.avm.de/fritz.box op in je webbrowser.
  2. Navigeer naar de map "fritzbox.fon_wlan_7360_v2" of "fritzbox.fon_wlan_7360_v1", vervolgens naar de submap "x_misc" en ten slotte naar de map "english".

Belangrijk:Je kunt de versie van de FRITZ!Box 7360 controleren in de FRITZ!Box-gebruikersinterface. Je vindt deze informatie door het menu "System" en vervolgens "Update" te selecteren en naar de tab "FRITZ!OS File" te navigeren. Het eerste blok cijfers van het FRITZ!OS-versienummer geeft aan welke versie je gebruikt. Als het versienummer 111.xx.xx is, gebruik je versie 1. Als het versienummer 124.xx.xx is, gebruik je versie 2.

3. Download de hersteltool voor je FRITZ!Box naar je computer. De tool heeft de bestandsextensie ".exe".

2 FRITZ!Box verbinden met de computer

1. Gebruik de meegeleverde netwerkkabel om de computer rechtstreeks aan te sluiten op een poort "LAN" op de FRITZ!Box.
  2. Verbreek alle andere verbindingen tussen je FRITZ!Box en netwerk- en USB-apparaten.

3 Firewalls uitschakelen

LET OP!Schakel firewalls alleen uit wanneer je de hersteltool toepast en schakel ze weer in voordat je verbinding maakt met internet. Deze software beveiligt je computer tegen aanvallen vanaf internet en voorkomt dat andere bedreigingen (bijvoorbeeld computervirussen) worden uitgevoerd.

1. Verbreek de internetverbinding van de FRITZ!Box en maak pas weer verbinding wanneer de firewall is gestart.
  2. Stel alle firewalls op je computer (bijvoorbeeld ZoneAlarm, Norton Security) zo in dat ze niet automatisch opnieuw worden ingeschakeld bij het opnieuw opstarten van de computer.
  3. Sluit alle actieve firewallapplicaties.
  4. Schakel de Windows-firewall uit:

Windows 10

1. Klik op "Start" en vervolgens op "Settings".
    2. Klik op "Network and Internet" en vervolgens op "Windows Firewall".
    3. Schakel de Windows-firewall uit.

Windows 8

1. Druk op de toetscombinatie "Windows key" + "X" en selecteer "Control Panel" in het contextmenu.
    2. Klik op "System and Security" en vervolgens op "Windows Firewall".
    3. Schakel de Windows-firewall uit.

Windows 7

1. Klik in Windows op "Start" en vervolgens op "Control Panel".
    2. Ga naar het menu "Control Panel", open de vervolgkeuzelijst "View by:" (in de rechterbovenhoek) en selecteer "Category".
    3. Klik op "System and Security" en vervolgens op "Windows Firewall".
    4. Schakel de Windows-firewall uit.

4 Hersteltool toepassen

1. Voer het bestand "fritz.box_...recover-image.exe" uit en klik vervolgens op "Next".
  2. Volg de instructies.

Opmerking:Het is geen fout als het programma de FRITZ!Box niet zoekt onder het IP-adres 192.168.178.1, maar onder een ander IP-adres. Dit heeft geen invloed op de procedure.

• Als het programma een foutmelding weergeeft zoals "Recovery failed due to an error":
      • Voer de hersteltool opnieuw uit. Als het herstellen mislukt na meerdere pogingen, voer je de hersteltool opnieuw uit op een andere computer.
    • Wanneer de hersteltool het bericht "Complete - FRITZ!Box successfully restored!" weergeeft, dan is het herstelproces met succes uitgevoerd.

Je kunt de FRITZ!Box opnieuw configureren.

5 Fout bij uitvoeren van hersteltool

Als de hersteltool een foutmelding weergeeft, ga je als volgt te werk:

1. Breek de herstelprocedure af.
  2. Sluit alle actieve firewallapplicaties.
  3. Open Windows Apparaatbeheer:
    1. Druk tegelijkertijd op de Windows-toets en de pauzetoets op het toetsenbord.
    2. Klik op "Device Manager".
  4. Dubbelklik onder "Network adapters" op de LAN-netwerkadapter die is verbonden met de FRITZ!Box. Selecteer de tab voor geavanceerde instellingen (bijvoorbeeld "Advanced" of "Advanced Settings").
  5. Selecteer de eigenschap voor het instellen van de transmissiesnelheid (bijvoorbeeld "Transmission Rate", "Connection Type", "Media Type").
  6. Selecteer de waarde "10 Mbit/s, half-duplex" of een vergelijkbare waarde en klik op "OK".
  7. Voer de hersteltool opnieuw uit.