FRITZ!Box 7360 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7360 Service

Pushservices configureren

Met de pushservice ontvang je indien gewenst e-mails met verbindings- en gebruiksgegevens van de FRITZ!Box. Deze e-mails worden regelmatig of naar aanleiding van bepaalde gebeurtenissen verstuurd. Je krijgt dan bijvoorbeeld een melding van de FRITZ!Box wanneer een nieuw FRITZ!OS beschikbaar is, wanneer er nieuwe berichten op je antwoordmachine zijn of als je een oproep hebt gemist. Daarnaast kun je automatisch een back-upbestand met je instellingen ontvangen telkens voordat een update van je FRITZ!OS wordt uitgevoerd.

Opmerking:De configuratieprocedure en de opmerkingen over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS voor je FRITZ!Box.

1 E-mailaccountgegevens invoeren

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Push Service" in het menu "System".
  3. Klik op de tab "Sender".
  4. Klik op "Account Information - Additional Settings".
  5. Voer in het veld "E-mail user name" de gebruikersnaam voor het e-mailaccount in.
  6. Voer in het veld "Password" het wachtwoord voor je e-mailaccount in.
  7. Voer in het veld "SMTP server" de SMTP-server in.
  8. Voer in het veld "Port" de poort in die wordt gebruikt voor communicatie met de server (bijvoorbeeld 587 als de server geen gebruik maakt van poort 25, zie fig.).

Belangrijk:Je e-mailprovider kan je informatie geven over wat je moet invoeren als SMTP-server.

9. Schakel de optie "This server supports a secure connection (SSL)" in.

Fig.: Accountgegevens invoeren voor pushservice

10. Schakel de optie "Send a test e-mail to the given sender to make sure that the account data were entered correctly." in.
  11. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
    • Er wordt een test-e-mail gestuurd naar het e-mailadres dat je hebt opgegeven.

2 Pushservices inschakelen

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Push Service" in het menu "System".
  3. Klik op de knop (Bewerken) voor elke pushservice die je wilt gebruiken.
  4. Schakel de optie "Push service enabled" in en configureer elke afzonderlijke pushservice (bijvoorbeeld het e-mailadres waarnaar e-mails van de pushservice moeten worden gestuurd).
  5. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.