FRITZ!Box 7360 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7360 Service

Foutmelding "VPN connection to [...] has been cleared. Cause: [...]" in het gebeurtenislogboek van de FRITZ!Box

De VPN-verbinding wordt automatisch gewist. Een van de volgende foutmeldingen wordt weergegeven in het gebeurtenislogboek van de FRITZ!Box:

• "VPN connection to [...] has been cleared. Oorzaak: 1 Lifetime expired"
  • "VPN connection to [...] has been cleared. Oorzaak: 3"
  • "VPN connection to [...] has been cleared. Oorzaak: 5"
  • "VPN connection to [...] has been cleared. Oorzaak: 8"
  • "VPN connection to [...] has been cleared. Oorzaak: 9"

Belangrijk: Sommige instellingen die hier worden beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben steeds betrekking op het meest recente FRITZ!OS.

Volg de instructies in de sectie waarin de betreffende fout wordt beschreven.

1 Incidentele fouten

Het bericht geeft geen fout aan; het wordt weergegeven wanneer de VPN-verbinding automatisch wordt verbroken. Het nummer in de foutmelding geeft aan waarom de VPN-verbinding werd verbroken:

• Oorzaak 1: Er zijn meer dan een uur geen gegevens uitgewisseld via de VPN-verbinding.
  • Oorzaak 3: De externe site (bijvoorbeeld FRITZ!VPN) heeft de VPN-verbinding beëindigd.
  • Oorzaak 5: Het publieke IP-adres van de FRITZ!Box of de externe VPN site is gewijzigd toen de VPN-verbinding actief was.

OpmerkingHet IP-adres dat is toegewezen door de internetprovider, staat bekend als het publieke IP-adres. Het publieke IP-adres verandert, bijvoorbeeld wanneer de verbinding automatisch een keer per dag wordt verbroken door je internetprovider of DSL-provider.

• Oorzaak 8: De externe site (bijvoorbeeld FRITZ!VPN) heeft de VPN-verbinding beëindigd.
  • Oorzaak 9: De externe VPN-site kan niet meer worden bereikt.

In all deze gevallen kun je de VPN-verbinding gewoon weer handmatig herstellen.

Opmerking:Een VPN-verbinding tussen twee FRITZ!Boxes wordt tot stand gebracht als een query wordt verstuurd van het netwerk van een FRITZ!Box naar een IP-adres in het netwerk van de andere FRITZ!Box.
Klik op de knop "Establish" in FRITZ!VPN om een VPN-verbinding tussen FRITZ!VPN en de FRITZ!Box tot stand te brengen.

2 Constante fouten

Als de foutmelding voortdurend wordt weergegeven, komt dit door een fout in de VPN-instellingen of een fout bij het genereren of bewerken van de VPN-configuratiebestanden. Configureer de VPN-verbinding opnieuw om dit type fout te verhelpen:

1. Verwijder de VPN-verbinding in de FRITZ!Box of beide FRITZ!Boxes.
  2. Als je een VPN-verbinding wilt maken tussen twee FRITZ!Boxes:
    • Als je de VPN-verbinding wilt maken met FRITZ!VPN:
    1. Verwijder de VPN-verbinding met de FRITZ!Box in de FRITZ!VPN-software.
    2. Configureer opnieuw een VPN-verbinding tussen FRITZ!VPN en de FRITZ!Box.