FRITZ!Box 7360 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7360 Service

Foutmelding "Could not find the AVM VPN driver [...]"

De FRITZ!VPN-software kan niet worden gestart op een computer met Windows 8 / 7. Een van de volgende foutmeldingen wordt weergegeven:

• "Could not find the AVM VPN driver. Read the Help for information about how to install the AVM VPN driver manually. Oorzaak: Illegal function".
  • "Could not find the AVM VPN driver. No connections can be established. Read the Help for information about how to remedy this problem."

Oorzaak

• Het AVM VPN-stuurprogramma is niet juist geïnstalleerd tijdens de installatie van FRITZ!VPN.

Belangrijk:De FRITZ!VPN-software kan momenteel niet worden gebruikt in Windows 10. Bekijk de informatie over dit onderwerp in deze handleiding.

1 AVM VPN-stuurprogramma handmatig verwijderen

1. Open het overzicht van netwerkverbindingen:
    • Windows 8
      1. Druk op de toetscombinatie "Windows key" + "X" en selecteer "Control Panel" in het contextmenu.
      2. Klik op "Network and Internet" in het menu "Control Panel".
      3. Klik op "Network and Sharing Center" en vervolgens op "Change adapter settings".
      4. Klik op de pijl naast het symbool "More options" in de menubalk en selecteer "Details".
    • Windows 7
      1. Klik in Windows op "Start" en vervolgens op "Control Panel".
      2. Ga naar het menu "Control Panel", open de vervolgkeuzelijst "View by:" (in de rechterbovenhoek) en selecteer "Category".
      3. Klik op "Network and Internet" en vervolgens op "Network and Sharing Center".
      4. Klik op "Change adapter settings".
      5. Klik op de pijl naast het symbool "Change view" in de menubalk en selecteer "Details".
  2. Klik met de rechtermuisknop op de verbinding (draadloos LAN of LAN) voor de netwerkadapter die wordt gebruikt voor de internetverbinding.
  3. Klik op "Properties" en vervolgens op "Continue" ("Continue" is niet altijd beschikbaar).
  4. Controleer of "AVM VPN Driver" wordt weergegeven.
    • Als "AVM VPN Driver" wordt weergegeven:
      1. Markeer "AVM VPN Driver" en klik op "Uninstall".
      2. Klik op "Yes" en "OK" om te bevestigen dat je het programma wilt verwijderen.
      3. Start je computer opnieuw op.
    • Als "AVM VPN Driver" niet wordt weergegeven:
      • Ga verder met de volgende sectie.

2 AVM VPN-stuurprogramma handmatig installeren

1. Open het overzicht van netwerkverbindingen:
    • Windows 8
      1. Druk op de toetscombinatie "Windows key" + "X" en selecteer "Control Panel" in het contextmenu.
      2. Klik op "Network and Internet" in het menu "Control Panel".
      3. Klik op "Network and Sharing Center" en vervolgens op "Change adapter settings".
      4. Klik op de pijl naast het symbool "More options" in de menubalk en selecteer "Details".
    • Windows 7
      1. Klik in Windows op "Start" en vervolgens op "Control Panel".
      2. Ga naar het menu "Control Panel", open de vervolgkeuzelijst "View by:" (in de rechterbovenhoek) en selecteer "Category".
      3. Klik op "Network and Internet" en vervolgens op "Network and Sharing Center".
      4. Klik op "Change adapter settings".
      5. Klik op de pijl naast het symbool "Change view" in de menubalk en selecteer "Details".
  2. Klik met de rechtermuisknop op de verbinding (draadloos LAN of LAN) voor de netwerkadapter die wordt gebruikt voor de internetverbinding.
  3. Klik op "Properties" en vervolgens op "Continue" ("Continue" is niet altijd beschikbaar).
  4. Klik op "Install" en vervolgens op "Service" en "Add".
  5. Klik op "Have Disk" en vervolgens op "Browse".
  6. Selecteer het pad naar FRITZ!VPN (bijvoorbeeld "C:\Programs\FRITZ!VPN").
  7. Selecteer het bestand "avmnwim.inf" en klik achtereenvolgens op "Open" en "OK".
  8. Ga naar "Network service", selecteer "AVM VPN Driver" en klik op "OK"
  9. Als het bericht "AVM VPN Miniport software did not pass the Windows logo test." wordt weergegeven, klik je op "Continue".
  10. Start je computer opnieuw op.