FRITZ!Box 7360 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7360 Service

LAN-verbindingen worden met maar 100 Mbit/s tot stand gebracht

De maximale transmissiesnelheid van de LAN-verbinding tussen de FRITZ!Box en een computer, NAS-systeem of andere apparaten is 100 Mbit/s, hoewel het apparaat 1 Gbit/s (gigabit-LAN) ondersteunt en is aangesloten op de poort "LAN 1" of "LAN 2" van de FRITZ!Box.

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of het probleem is opgelost.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 LAN-instellingen van de FRITZ!Box wijzigen

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Home Network".
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Home Network Overview".
  3. Klik op het tabblad "Network Settings".
  4. Schakel de optie "Power Mode" in voor alle LAN-poorten die transmissiesnelheden tot 1 Gbit/s moeten halen.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 Apparaat rechtstreeks met FRITZ!Box verbinden

De volgende maatregel is noodzakelijk als het apparaat niet rechtstreeks maar via een hub/switch, powerline-adapter, LAN/WLAN-omvormer of ander apparaat is verbonden met de FRITZ!Box:

1. Verbind het apparaat rechtstreeks met een LAN-poort van de FRITZ!Box. Gebruik daarvoor, indien mogelijk, de met de FRITZ!Box meegeleverde netwerkkabel.
  2. Als een gigabit-LAN-verbinding met de FRITZ!Box nu mogelijk is, ondersteunt het tussengeschakelde apparaat of de bekabeling ervan geen gigabit-LAN:
      1. Verzeker je ervan dat alle tussengeschakelde apparaten gigabit-LAN ondersteunen.
      2. Werk de software / firmware bij van alle tussengeschakelde apparaten.
      3. Gebruik andere netwerkkabels om de apparaten aan te sluiten op de FRITZ!Box. Gebruik zo kort mogelijke netwerkkabels van goede kwaliteit (CAT-5e).

3 Andere kabel testen

Het apparaat is mogelijk met de FRITZ!Box verbonden via een netwerkkabel die te lang, verkeerd bedraad of defect is:

1. Gebruik een zo kort mogelijke netwerkkabel van goede kwaliteit om het apparaat aan te sluiten op de FRITZ!Box, bijvoorbeeld de met de FRITZ!Box meegeleverde netwerkkabel.

Opmerking:Elke standaard CAT-5e-ethernetkabel van het type STP (Shielded Twisted Pair, 1:1) van maximaal 100m kan worden gebruikt om een apparaat aan te sluiten op de FRITZ!Box.

4 Meest recente software voor netwerkadapter installeren

1. Installeer de meest recente driver voor de LAN-netwerkadapter van de computer of de meest recente software voor het apparaat.

Opmerking:Omdat Windows vaak niet de meest recente apparaatdrivers installeert, is het belangrijk de drivers van de website van de fabrikant (bijvoorbeeld Intel, Broadcom, Realtek) te installeren.

5 Energiebesparingsfuncties van de netwerkadapter uitschakelen

1. Als er energiebesparingsfuncties zijn ingeschakeld voor de LAN-netwerkadapter van de computer of het apparaat, schakel je deze uit bij wijze van test.

Opmerking:In het Windows-onderdeel "Apparaatbeheer" kunnen voor veel netwerkapparaten verschillende energiebesparende functies worden ingesteld onder "Eigenschappen > Energiebeheer".