FRITZ!Box 7360 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7360 Service

Draadloze verbinding met de FRITZ!Box configureren

Je kunt diverse draadloze apparaten, zoals een notebook, smartphone of draadloos muzieksysteem, verbinden met het draadloze netwerk (WiFi) van de FRITZ!Box en ze zo toegang geven tot internet en andere apparaten in je thuisnetwerk. Het enige wat je hoeft te doen, is eenmalig een draadloze verbinding configureren op elk draadloos apparaat.

De draadloze verbinding met de FRITZ!Box kun je op twee manieren maken:

• Met de WPS-methode (Wi-Fi Protected Setup) kun je de draadloze verbinding veilig en automatisch configureren met slechts één druk op de knop.
  • Je kunt de draadloze verbinding handmatig configureren door de unieke netwerksleutel van de FRITZ!Box in te voeren in het draadloze apparaat.

1 Voorbereidingen

• Controleer of het draadloze apparaat ondersteuning biedt voor het configureren van draadloze verbindingen met een simpele druk op de knop (WPS PBC - Push Button Configuration):

Opmerking:Diverse Windows-computers en veel mediaspelers en draadloze muzieksystemen ondersteunen WPS. Informatie of je apparaat WPS ondersteunt, vind je in de bijbehorende handleiding. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de fabrikant.

2 Draadloze instellingen van de FRITZ!Box bepalen

Draadloze instellingen in de fabrieksinstellingen bepalen

Als de draadloze instellingen van je FRITZ!Box overeenkomen met de fabrieksinstellingen, dan kun je ze aflezen op het etiket op de onderkant van het apparaat:

• De naam van het draadloze netwerk (SSID) komt overeen met de naam van je FRITZ!Box-model (bijvoorbeeld FRITZ!Box 7490).
  • De netwerksleutel komt overeen met de numerieke code naast het sleutelsymbool.

Fig.: SSID en netwerksleutel

Actuele draadloze instellingen bepalen

Als de draadloze instellingen van de FRITZ!Box zijn gewijzigd, dan vind je ze in de FRITZ!Box-gebruikersinterface:

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Radio Network" in het menu "Wireless" ("WLAN").
  3. Noteer de naam van het draadloze netwerk (SSID).
  4. Klik op "Security" in het menu "Wireless" ("WLAN").
  5. Noteer de netwerksleutel.

3 Draadloze verbinding met de FRITZ!Box tot stand brengen

Windows 10

1. Klik op "Settings" in het Windows-startmenu.
  2. Klik op "Network and Internet" en vervolgens op "Wi-Fi" in het menu "Settings".
  3. Klik in de lijst met beschikbare verbindingen op de verbinding met de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!Box en klik vervolgens op "Connect".
  4. Voer in het veld "Enter the network security key" de netwerksleutel van de FRITZ!Box in en klik op "Next".

De draadloze verbinding is tot stand gebracht.

Windows 8

1. Druk op de toetscombinatie "Windows key" + "C".
    • De Windows-zijbalk wordt geopend.
  2. Klik in de Windows-zijbalk op "Settings" en vervolgens op het symbool voor draadloos .
  3. Klik in de lijst met beschikbare verbindingen op de verbinding met de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!Box en klik vervolgens op "Connect".
  4. Voer in het veld "Enter the network security key" de netwerksleutel van de FRITZ!Box in en klik op "Next".
  5. Selecteer het antwoord "Yes, turn on sharing and connect to devices".

De draadloze verbinding is tot stand gebracht en de veldsterkte wordt weergegeven met het symbool voor draadloos .

Windows 7

1. Klik op het symbool voor draadloos in het systeemvak van de Windows-taakbalk (Systray).
  2. Klik in de lijst met beschikbare verbindingen op de verbinding met de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!Box en klik vervolgens op "Connect".
  3. Voer in het veld "Security key" de netwerksleutel van de FRITZ!Box in en klik op "OK".

De draadloze verbinding is tot stand gebracht en de veldsterkte wordt weergegeven met het symbool voor draadloos .

Apple OS X

1. Klik op het symbool voor draadloos in de bovenhoek van het scherm in de menubalk (zie figuur).

Fig.: Geen verbinding met draadloos netwerk

2. Selecteer in het contextmenu de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!Box.
  3. Voer in het veld "Password" de netwerksleutel van de FRITZ!Box in en klik op "OK".

De draadloze verbinding is tot stand gebracht en de veldsterkte wordt weergegeven met het symbool voor draadloos.

Apple iOS (iPhone, iPad, iPod touch)

1. Tik op "Settings" op het startscherm.
  2. Tik op "Wi-Fi" in het menu "Settings".
  3. Als draadloos LAN is uitgeschakeld, tik je op het symbool "On / Off".
  4. Tik onder "Choose a network..." op de naam van het draadloze netwerk van de FRITZ!Box (SSID) (zie fig.).

Fig.: Draadloos netwerk van FRITZ!Box selecteren op iPhone

5. Voer in het veld "Password" de netwerksleutel van de FRITZ!Box in en tik op "Join".

De draadloze verbinding is tot stand gebracht en het symbool voor draadloos wordt weergegeven in de statusbalk naast de klok.

Android (bijvoorbeeld Google Nexus, Samsung Galaxy)

Opmerking:Je kunt ook FRITZ!App WLAN gebruiken om je Android-apparaat gemakkelijk te verbinden met de FRITZ!Box. De app geeft dan nuttige informatie weer over je draadloze verbinding.

1. Tik op het symbool "Settings" in het startscherm van het Android-apparaat.
  2. Tik op "Wi-Fi" in het menu "Settings".
  3. Als draadloos LAN is uitgeschakeld, tik je op het symbool "OFF" naast de optie "Wi-Fi" om draadloos LAN in te schakelen.
  4. Tik op de verbinding die de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!Box aangeeft.
  5. Voer in het veld "Password" de netwerksleutel van de FRITZ!Box in en tik op "Connect".

De draadloze verbinding is tot stand gebracht.

Andere besturingssystemen en draadloze apparaten (zoals netwerkprinters, gameconsoles)

1. Gebruik je draadloze apparaat om draadloze netwerken in de buurt te zoeken.

Opmerking:Instructies over het maken van draadloze verbindingen vind je in de handleiding. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de fabrikant van het draadloze apparaat.

2. Selecteer het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!Box en voer de netwerksleutel van de FRITZ!Box in als je daarom wordt gevraagd.

De draadloze verbinding is tot stand gebracht.