FRITZ!Box 7360 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7360 Service

FRITZ!Box Media Server configureren

Als mediaserver kan de FRITZ!Box afbeeldingen, muziek video's, internetradiostations en podcasts overdragen naar afspeelapparaten of programma's in het thuisnetwerk (mediastreaming). Hierdoor hebben alle computers en veel andere apparaten in het FRITZ!Box-thuisnetwerk (bijvoorbeeld tv, smartphone met FRITZ!App Media, WiFi muzieksystemen) toegang tot een centrale mediaverzameling.

Voorwaarden / Beperkingen

• Het afspeelapparaat of -programma moet de UPnP-AV-standaard Universal Plug and Play Audio/Video) ondersteunen.

Belangrijk: Sommige instellingen die hier zijn beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS.

1 Mediaserver voor mediaverzameling configureren

USB Remote Connection voor USB-opslagmedia in de FRITZ!Box uitschakelen

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "USB Devices".
  3. Klik op het tabblad "USB Remote Connection".
  4. Schakel de optie "USB storage media" uit.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

USB-opslagmedium met mediaverzameling verbinden met FRITZ!Box

1. Kopieer je mediaverzameling naar een USB-opslagmedium (bijvoorbeeld een geheugenstick of harde schijf).

Belangrijk:Het USB-opslagmedium moet zijn geformatteerd met het bestandssysteem NTFS, FAT/FAT32 of ext2 als je het wilt gebruiken met de mediaserver. De fabrikant kan je van informatie voorzien over het bestandssysteem van je USB-opslagmedium.

2. Verbind het USB-opslagmedium met een USB-poort van de FRITZ!Box.

Media Server van de FRITZ!Box inschakelen

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Media Server".
  3. Schakel de optie "Media server enabled" in.
  4. Als je de toegang wilt beperken voor bepaalde USB-opslagmedia die zijn verbonden met de FRITZ!Box, selecteer je in de sectie "Media Sources" het USB-opslagmedium waarvan je de mediabestanden wilt delen met de Media Server.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Mediabestanden indexeren

De FRITZ!Box indexeert bestanden niet automatisch als deze worden gekopieerd naar een USB-opslagmedium dat is verbonden met de FRITZ!Box. Gebruik een FRITZ!Fon of een afspeelapparaat of -programma dat UPnP ondersteunt (bijvoorbeeld een smartphone met FRITZ!App Media) om het indexbestand van de FRITZ!Box te updaten, zodat de bestanden worden weergegeven:

1. Gebruik een afspeelapparaat of -programma met ondersteuning voor UPnP om de FRITZ!Box Media Server te openen en klik vervolgens op "File Index".
  2. Klik in het menu "File Index" op "Start Indexing".

2 Mediabronnen op internet configureren

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als je MagentaCLOUD van Telekom gebruikt en wilt dat de FRITZ!Box Media Server de mediabestanden die daar zijn opgeslagen beschikbaar maakt:

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Media Server".
  3. Schakel in de sectie "Media Sources" de service in die je gebruikt.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
    • Nu wordt een venster geopend om de mediabron te configureren in de FRITZ!Box.
  5. Voer in de betreffende invoervelden de toegangsgegevens in die je hebt ontvangen van je provider en volg verdere instructies.

Belangrijk:Tijdens het configureren van de MagentaCLOUD service vraagt Telekom om toegang tot de FRITZ!Box te configureren. Hierbij wordt een onjuiste tekst weergegeven. De FRITZ!Box vraagt geen persoonlijke gegevens aan bij de Telekom en heeft ook geen toegang tot deze gegevens. Telekom zal deze tekst aanpassen.

3 Internetradiostations configureren

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als je de FRITZ!Box Media Server wilt gebruiken om naar internetradiostations te luisteren:

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Media Server".
  3. Klik op het tabblad "Web Radio".
  4. Selecteer in de vervolgkeuzelijst een vooraf geconfigureerd station of selecteer "Other web radio station..." als het gewenste station niet in de lijst staat.

Opmerking:Als je een vooraf geconfigureerd station selecteert, wordt deze automatisch geconfigureerd. De volgende instellingen kun je later veranderen via de knop "Edit".

5. Voer in het invoerveld "Name" een naam in voor het internetradiostation.
  6. Voer in het invoerveld "Web address" het adres in voor het internetradiostation.

Opmerking:Links naar diverse internetradiostations vind je bijvoorbeeld op www.shoutcast.com. Je kunt de adressen van de internetradiostations kopiëren en het contextmenu gebruiken om deze in het betreffende invoerveld te plakken.

7. Als je meerdere FRITZ!Fons hebt aangemeld bij de FRITZ!Box, selecteer je de telefoons waarop je het internetradiostation beschikbaar wilt maken.
  8. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

Je kunt nu naar internetradiostations luisteren met je afspeelapparaten of -programma's die UPnP ondersteunen.

Opmerking:Je kunt ook een FRITZ!Fon gebruiken om internetradiostations te beluisteren. Druk hiervoor op de toets "Menu" op de telefoon en scrol naar "Internet services" > "Web radio".

4 Podcasts configureren

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als je de FRITZ!Box Media Server wilt gebruiken om naar podcasts te luisteren:

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Media Server".
  3. Klik op het tabblad "Podcast".
  4. Selecteer in de vervolgkeuzelijst een vooraf geconfigureerde podcast of selecteer "Other podcast..." als de gewenste podcast niet in de lijst staat.

Opmerking:Als je een vooraf geconfigureerde podcast selecteert, wordt deze automatisch geconfigureerd. De volgende instellingen kun je later veranderen via de knop "Edit".

5. Voer in het invoerveld "Name" een naam in voor de podcast.
  6. Voer in het invoerveld "Web address" het adres in voor de podcast.

Opmerking:Links naar diverse podcasts vind je bijvoorbeeld op www.podcastdirectory.com. Je kunt het webadres van de podcast kopiëren en het contextmenu gebruiken om deze in het betreffende invoerveld te plakken.

7. Geef in de invoervelden voor "Retrieval interval" op hoe vaak de podcasts moeten worden bijgewerkt.
  8. Als je een FRITZ!Fon gebruikt en wilt dat deze je automatisch informeert over nieuwe podcasts, schakel je de optie "Automatically signal new podcasts on the FRITZ!Fon" in.
  9. Als je meerdere FRITZ!Fons hebt aangemeld bij de FRITZ!Box, selecteer je de telefoons waarop je de podcast beschikbaar wilt maken.
  10. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

Je kunt nu naar podcasts luisteren met je afspeelapparaten of -programma's die UPnP ondersteunen.

Opmerking:Je kunt ook een FRITZ!Fon gebruiken om podcasts te beluisteren. Druk hiervoor op de toets "Menu" op de telefoon en scrol naar "Internet services" > "Podcasts".