FRITZ!Box 7360 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7360 Service

Achtergrond- en contactafbeeldingen in FRITZ!Fon configureren

Aan veel gebruikte vermeldingen in het telefoonboek kun je in de FRITZ!Box een eigen foto toevoegen. Bij inkomende oproepen wordt dan de overeenkomstige afbeelding weergegeven op de display van de FRITZ!Fon. Daarnaast kun je voor elke telefoon een eigen achtergrondafbeelding configureren die tijdens de stand-bymodus wordt weergegeven. De afbeeldingen worden gemakkelijk via de gebruikersinterface van de FRITZ!Box ingesteld en overgezet op de telefoons.

Voorwaarden / beperkingen

• Achtergrond- en contactafbeeldingen kunnen alleen worden gebruikt op een FRITZ!Fon met kleurendisplay.
  • Je kunt de contactafbeeldingen alleen toevoegen aan telefoonboeken die rechtstreeks zijn opgeslagen in de FRITZ!Box. Bij Google-telefoonboeken worden de afbeeldingen weergegeven die je hebt toegewezen aan de contacten in je Google-account. Bij andere onlinetelefoonboeken is deze functie niet beschikbaar.
  • Bij de FRITZ!Box is geen DECT-repeater van een andere fabrikant aangemeld.
  • Er is een USB-opslagmedium op de FRITZ!Box aangesloten.
  • USB Remote Connection is in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box niet ingeschakeld voor USB-opslagmedia (onder "Home Network > USB Devices > USB remote connection").
  • De afbeeldingen die je wilt gebruiken, hebben de bestandsindeling JPEG.

Opmerking:We raden aan afbeeldingen te gebruiken met een resolutie van ten minste 240x320 pixels. Optimaal is een beeldverhouding 1:1. Wanneer je een afbeelding als JPEG opslaat in een beeldbewerkingsprogramma, raden we aan de codering "baseline te selecteren (dit is meestal al vooraf ingesteld).

• Er kunnen maximaal 150 contactafbeeldingen worden toegevoegd

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Versleuteling inschakelen

Op FRITZ!Fon zijn de comfortfuncties alleen beschikbaar als de DECT-versleuteling is ingeschakeld:

1. Klik op "DECT" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "DECT" op "Base Station".
  3. Schakel in de sectie "Security" de optie "Permit only secure DECT connections (recommended)" in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
  5. Als de optie was uitgeschakeld, moet je de FRITZ!Box vervolgens één keer opnieuw opstarten via de gebruikersinterface ("System > Backup > Restart").

2 Contactafbeeldingen toevoegen

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephone Book".
  3. Als je meerdere telefoonboeken in de FRITZ!Box beheert, schakel dan naar het telefoonboek dat je op de telefoon gebruikt.
  4. Klik op de knop (Bewerken) bij de betreffende telefoonboekvermelding.
  5. Klik op het tabblad "Add Photo" en vervolgens op de knop "Add Photo".
  6. Klik op de knop "Bladeren..." en selecteer de gewenste afbeelding.
  7. Klik op "Apply" en vervolgens op "OK" om de instellingen op te slaan.

3 Achtergrondafbeelding toevoegen

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephony Devices".
  3. Klik op de knop (Bewerken) bij betreffende telefoon.
  4. Klik op het tabblad "Telephony Device Features".
  5. Klik op de knop "Assign background image".
  6. Klik op de knop "Bladeren..." en selecteer de gewenste afbeelding.
  7. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.
  8. Druk nu op de telefoon op de toets "Menu".
  9. Blader tot het menupunt "Settings" en druk op "OK".
  10. "Menu" > "Start Screens" > "Classical"
  11. Selecteer de optie "Background image" en druk op "OK".

De afbeeldingen worden nu weergegeven op de display van je telefoon. Het onderste deel van de afbeeldingen wordt echter lichter weergegeven dan het bovenste deel. Daardoor kun je altijd de tekstweergave lezen ongeacht de geselecteerde afbeelding.