FRITZ!Box 7360 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7360 Service

Netwerkapparaat starten via internet (Wake on LAN)

Met "Wake on LAN" kun je vanaf internet computers, NAS-systemen en andere netwerkapparatuur in het FRITZ!Box-thuisnetwerk starten. Op deze manier kun je bijvoorbeeld met een onderhoudsprogramma op afstand altijd toegang krijgen tot één van je computers zonder dat deze continu aan moet staan.

Voorwaarden / beperkingen

• Het apparaat moet met een LAN-poort van de FRITZ!Box verbonden zijn.
  • Het apparaat moet de ACPI-standaard (Advanced Configuration and Power Management Interface) ondersteunen.
  • Het apparaat moet zijn geconfigureerd voor slaapstand "S3", "S4" of "S5".

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

Automatisch opstarten bij toegang via internet configureren

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Home Network Overview".
  3. Klik op het tabblad "Network Connections".
  4. Klik op de knop (Bewerken) naast het betreffende apparaat.
  5. Schakel de optie "Start this computer automatically as soon as it is accessed from the Internet" in.

Opmerking:Via de knop "Start Computer" kun je het apparaat rechtstreeks opstarten vanuit de stand-bymodus en zo eenvoudig testen of deze "Wake on LAN" ondersteunt.

6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

Nu wordt het apparaat automatisch opgestart zodra

• vanaf internet toegang wordt verschaft tot het apparaat via een geopende poort.
  • via een VPN-verbinding, bijvoorbeeld met FRITZ!VPN, een aanvraag naar het apparaat wordt gestuurd.

Na ongeveer 10 seconden kun je het apparaat benaderen.