FRITZ!Box 7360 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7360 Service

Instellingen van de FRITZ!Box opslaan en herstellen

De instellingen die je in de FRITZ!Box hebt geconfigureerd kun je opslaan in een back-upbestand. Met dit bestand kun je alle of geselecteerde instellingen (bijvoorbeeld telefoonboeken, toegangsgegevens voor internet en instellingen voor het draadloze netwerk) herstellen in een FRITZ!Box, als hierop dezelfde of een nieuwer FRITZ!OS is geïnstalleerd.

Welke instellingen hersteld kunnen worden is afhankelijk van het FRITZ!Box-model:

• Je kunt alle instellingen herstellen in iedere FRITZ!Box van hetzelfde model en dezelfde editie.
  • Geselecteerde instellingen kun je onafhankelijk van het FRITZ!Box-model herstellen.

Voorwaarden / Beperkingen

• Vanaf FRITZ!OS 6.80 kunnen de instellingen alleen worden hersteld in een FRITZ!Box met dezelfde of een nieuwere FRITZ!OS-versie.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Instellingen opslaan

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System" op "Backup".
  3. Klik op het tabblad "Save".
  4. Voer een wachtwoord in.
  5. Klik op "Save" en bevestig dat de procedure ook mag worden uitgevoerd bij de FRITZ!Box als je hiernaar wordt gevraagd.
  6. Sla het bestand "FRITZ.Box[...].export" op in de computer.

2 Instellingen herstellen

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System" op "Backup".
  3. Klik op het tabblad "Restore".
  4. Voer het wachtwoord in dat je hebt opgegeven bij het opslaan van het back-upbestand.
  5. Klik op "Browse" en selecteer het bestand "FRITZ.Box[...].export" met de instellingen die je wilt herstellen.
  6. Wanneer je alleen bepaalde instellingen wilt herstellen, schakel dan de optie "Select manually the settings to be restored" in.
  7. Klik op de knop "Restore" en bevestig dat de procedure ook mag worden uitgevoerd bij de FRITZ!Box als je hiernaar wordt gevraagd.
    • Schakel de instellingen in die je wilt herstellen en klik op "Apply".

De instellingen worden nu hersteld. Vervolgens moet je mogelijk alle draadloze telefoons, DECT-repeaters en smarthome-apparaten, bijvoorbeeld FRITZ!DECT 200 of radiatorthermostaten, opnieuw aanmelden bij de FRITZ!Box.

Opmerking:Alle instellingen voor je draadloze telefoons blijven gehandhaafd als je de telefoons aanmeldt via het menu van de telefoons en niet met de wizard voor telefoontoestellen.

Controleer tot slot de afzonderlijke IP-configuraties van de apparaten in het thuisnetwerk, instellingen voor MyFRITZ!, portforwarding-regels, VPN-verbindingen en wijzig deze wanneer nodig.