FRITZ!Box 7360 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7360 Service

Trage draadloze verbindingen (lage doorvoercapaciteit)

Een draadloos netwerkapparaat (bijvoorbeeld computer, smartphone, tablet) dat met de FRITZ!BOX is verbonden, heeft via de draadloze verbinding (WiFi) een lagere doorvoercapaciteit dan de standaard voor draadloze netwerken ondersteunt. Daardoor is de overdracht van data, zoals bijvoorbeeld downloads uit het internet, zeer langzaam.

1 Controleren welke draadloze standaarden het draadloze netwerkapparaat ondersteunt

• Kijk in het handboek of vraag de fabrikant om vast te stellen welke draadloze standaarden het apparaat ondersteunt en met welke maximale doorvoercapaciteit het apparaat draadloze verbindingen tot stand brengen kan.

Opmerking:FRITZ!WLAN Stick N ondersteunt 802.11n/g/b/a (802.11n met 300 Mbit/s bruto),
    FRITZ!WLAN Stick N 2.4 ondersteunt 802.11n/g/b (802.11n met 150 Mbit/s bruto),
    FRITZ!WLAN Stick ondersteunt 802.11n/g/b (802.11n met 150 Mbit/s bruto).

2 Bruikbare doorvoercapaciteit van de draadloze verbinding bepalen

De bruikbare doorvoercapaciteit van de gebruikte draadloze standaard bepaalt de snelheid van de gegevensoverdracht via draadloze verbindingen. De bruikbare doorvoercapaciteit is aanzienlijk lager dan de opgegeven capaciteit voor draadloze standaarden, omdat een groot deel van de capaciteit nodig is om de draadloze verbinding tot stand te brengen en in stand te houden.

• Bepaal de bruikbare doorvoercapaciteit van de draadloze verbinding voor de standaard die wordt gebruikt door je draadloze apparaat:
    WiFi-standaardGegevensstromen /
    Kanaalbandbreedte
    Doorvoercapaciteit totBruikbare doorvoercapaciteit tot
    802.11n 2 / 40 MHz 300 Mbit/s 150 Mbit/s
    1 / 40 MHz 150 Mbit/s 75 Mbit/s
    2 / 20 MHz 130  Mbit/s 60 Mbit/s
    1 / 20 MHz 65 Mbit/s 30 Mbit/s
    802.11g - 54 Mbit/s 25 Mbit/s
    802.11b - 11 Mbit/s 5 Mbit/s
    Tabel: Overdrachtssnelheid volgens draadloze standaard

Belangrijk:Bij de draadloze standaard 802.11n hangt de maximale doorvoercapaciteit af van het aantal gegevensstromen en de kanaalbandbreedte. In de fabrieksinstellingen gebruikt de FRITZ!Box radiokanalen van 40 MHz breed.

Als de doorvoercapaciteit van het draadloze apparaat bijna net zo hoog is als de bruikbare doorvoercapaciteit van de draadloze verbinding, dan is er geen probleem.

3 Draadloze verbinding optimaliseren

De volgende maatregel is noodzakelijk als de doorvoercapaciteit van het draadloze apparaat aanzienlijk lager is dan de bruikbare doorvoercapaciteit van de draadloze verbinding: