FRITZ!Box 7360 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7360 Service

Mobiele internetstick wordt door de FRITZ!Box niet herkend

De FRITZ!Box herkent een mobiele internetstick niet. Nadat de stick is aangesloten op de FRITZ!Box, wordt deze niet weergegeven in de gebruikersinterface onder "Home Network > USB Devices > Overview of Devices".

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of het probleem is opgelost.

1 Meest recente FRITZ!OS installeren

2 Samsung GT-B3740 wordt niet ondersteund

De mobiele internetstick GT-B3740 van Samsung kan niet worden gebruikt op de USB-poort van de FRITZ!Box, omdat Samsung deze LTE-stick heeft ontwikkeld voor gebruik met fabrikantspecifieke interfaces. Dit is geen fout van de FRITZ!Box maar een technische bijzonderheid van de Samsung-stick.

Opmerking:Sommige mobielenetwerkproviders (bijvoorbeeld Vodafone) bieden de LTE-stick GT-B3740 onder hun eigen merknaam aan. De FRITZ!Box detecteert de LTE-stick GT-B3740 als USB-opslagmedium.

3 Controleren of de mobiele internetstick goed werkt

• Sluit de mobiele internetstick bij wijze van test rechtstreeks aan op een USB-poort van je computer.
    • Als de computer de mobiele internetstick niet herkent, is de mobiele internetstick defect. Neem in dit geval contact op met de fabrikant.

4 Mobiele internetstick rechtstreeks op FRITZ!Box aansluiten

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als je de mobiele internetstick hebt verbonden met de FRITZ!Box via een USB-hub:

• Sluit de mobiele internetstick bij wijze van test rechtstreeks (d.w.z. zonder USB-hub) aan op de FRITZ!Box.
    • Als de mobiele internetstick nu wel wordt herkend, dan is de USB-hub defect of de hub ondersteunt de aangesloten mobiele internetstick niet.

5 Externe voeding gebruiken

1. Verwijder alle USB-apparaten van de FRITZ!Box.
  2. Verbind alleen de mobiele internetstick via een USB-hub met eigen voeding (actieve USB-hub) met de FRITZ!Box.
    • Als de mobiele internetstick nu wordt herkend, verbruikt deze meer dan 500 mA en kan dus alleen worden gebruikt als je deze met de FRITZ!Box verbindt via een actieve USB-hub.

Belangrijk:Conform de USB 2.0-specificatie levert de FRITZ!Box USB-apparaten maximaal 500 mA. Als je meer dan één USB-apparaat zonder eigen voeding wilt aansluiten, dan mogen alle andere apparaten niet meer dan 100 mA verbruiken. Verbind apparaten die meer stroom nodig hebben via een USB-hub met eigen voeding (actieve USB-hub) met de FRITZ!Box.