FRITZ!Box 7360 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7360 Service

Internetradio-ontvanger gebruiken in het FRITZ!Box-thuisnetwerk

Je kunt je internetradio-ontvanger (bijvoorbeeld een draadloze radio, geluidssysteem met netwerkpoort) gemakkelijk verbinden met het draadloze netwerk (WiFi) van de FRITZ!Box. Als de internetradio een netwerkpoort heeft, kun je de radio ook verbinden met een LAN-poort op je FRITZ!Box. De internetradio heeft dan toegang tot internet en kan worden gebruikt als afspeelapparaat voor muziekbestanden in het FRITZ!Box-thuisnetwerk.

Belangrijk: Sommige instellingen die hier zijn beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS.

1 FRITZ!Box configureren

In de fabrieksinstellingen is de FRITZ!Box geconfigureerd als DHCP-Server. Als je de DHCP-server van de FRITZ!Box hebt uitgeschakeld, configureer je de volgende instellingen:

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Home Network Overview".
  3. Klik op het tabblad "Network Settings".
  4. Klik op de knop "IPv4-Addresses".
  5. Schakel de DHCP-server in en definieer het bereik waarbinnen de FRITZ!Box IP-adressen moet toewijzen.

Opmerking:In de fabrieksinstellingen gebruikt de FRITZ!Box het IP-adres 192.168.178.1 (subnetmasker 255.255.255.0) en wijst IP-adressen toe tussen xxx.20 en xxx.200.

6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

2 Internetradio instellen

De internetradio heeft speciale IP-instellingen nodig om te communiceren met de FRITZ!Box en andere netwerkapparaten in het thuisnetwerk:

• Stel de configuratie van de internetradio in op automatisch IP-instellingen ophalen (DHCP-client).

Opmerking:Informatie over de configuratie van de internetradio vind je in de bijbehorende handleiding. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de fabrikant.

3 Internetradio verbinden met een FRITZ!Box

De internetradio is verbonden met internet via de FRITZ!Box. De Xbox kan bestanden van mediaservers, zoals Windows Media Player, afspelen in het FRITZ!Box-thuisnetwerk.

Opmerking:Meer informatie over de configuratie van de internetradio vind je in de bijbehorende handleiding. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de fabrikant.