FRITZ!Box 7360 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7360 Service

Automatische port forwarding configureren via UPnP

De FRITZ!Box-firewall blokkeert standaard alle inkomende internetverbindingen. Als je de UPnP-functie van de FRITZ!Box inschakelt, dan kunnen internetapplicaties (bijvoorbeeld chatprogramma's, online games, file sharing programma's) de beveiligingsinstellingen van de FRITZ!Box automatisch aanpassen en voor inkomende internetverbindingen zelf de regels voor port forwarding instellen wanneer dit nodig is.

Randvoorwaarden / beperkingen

• De FRITZ!Box moet van de internetprovider een publiek IPv4-adres verkrijgen.

Belangrijk:Bij een internettoegang met DS-Lite-verbinding ("Dual Stack Lite") is de FRITZ!Box vanaf internet niet via IPv4 bereikbaar. Als DS-Lite actief is, dan wordt in de FRITZ!Box-gebruikersinterface op de pagina "Overview" onder "Connections" de status "IPv4 over DS Lite" weergegeven.

Belangrijk:Sommige instellingen die hier zijn beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben steeds betrekking op het meest recente FRITZ!OS

1 FRITZ!Box configureren voor automatische port forwarding

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Home Network Overview".
  3. Klik op het tabblad "Network Settings".
  4. Schakel de optie "Transmit status information over UPnP" in.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
  6. Klik op "Internet" en vervolgens op "Permit Access".
  7. Klik op het tabblad "Port Forwarding".
  8. Schakel de optie "All devices in the home network are allowed to change their own port sharing" in.
  9. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 Internetapplicatie configureren voor gebruik van UPnP

• Configureer de internetapplicatie zodat deze gebruikmaakt van UPnP.. De fabrikant kan je informeren over de configuratie, bijvoorbeeld via het handboek.

3 Firewall van de computer configureren

Als de internetapplicatie is geïnstalleerd op een computer met een eigen firewall (bijvoorbeeld Windows-firewall), moet je deze ook configureren.

Belangrijk:Als veranderingen in de FRITZ!Box-beveiligingsinstellingen via UPnP zijn toegestaan, kan ook malware port forwarding instellen en zo de firewall van de FRITZ!Box omzeilen. Configureer daarom om veiligheidsredenen op alle computers een firewall.

• Stel de configuratie van de firewall op de computer volgens de instructies van de fabrikant zo in, dat de serverdienst of internetapplicatie toegankelijk is vanaf het FRITZ!Box-thuisnetwerk.

Nu openen de UPnP-compatibele internetapplicaties automatisch de benodigde poorten in de FRITZ!Box.

Een recent overzicht van poorten die automatisch worden ingeschakeld voor port forwarding vind je in de FRITZ!Box-gebruikersinterface onder "Internet > Permit Access > Port Sharing" in de sectie "List of Shared Ports". Met de knop (verwijderen) kun je de afzonderlijke poorten handmatig sluiten.