FRITZ!Box 7360 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7360 Service

LAN-gasttoegang instellen in de FRITZ!Box

Met LAN-gasttoegang op de FRITZ!Box kunnen netwerkapparaten (bijvoorbeeld computers, gameconsoles) de snelle en veilige internettoegang van je FRITZ!Box gebruiken zonder dat ze toegang hebben tot je thuisnetwerk of de FRITZ!Box-gebruikersinterface. Dit betekent bijvoorbeeld dat je buurman FRITZ!Powerline kan gebruiken voor toegang tot jouw internetverbinding, maar zonder toegang tot je persoonlijke gegevens.

Vereisten / Beperkingen

• De FRITZ!Box moet een eigen verbinding hebben met internet via de ingebouwde DSL-modem.
  • Afspelen van IPTV en bepaalde functies van de FRITZ!Box (zoals port sharing, telefonie) zijn niet beschikbaar bij het gebruik van gasttoegang.

Opmerking:De configuratieprocedure en de opmerkingen over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS voor je FRITZ!Box.

1 LAN-gasttoegang instellen in de FRITZ!Box

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Home Network Overview" in het menu "Home Network".
  3. Klik op de tab "Network Settings".
  4. Schakel de optie "Guest access enabled for LAN 4" in.
  5. Als je toegang tot internet alleen wilt toestaan wanneer de gebruiksvoorwaarden op een captive portal zijn geaccepteerd, schakel je de optie "Allow registration with guest access only after accepting the terms of use" in.
  6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 Netwerkapparaat configureren als DHCP-client

3 Netwerkapparaat verbinden met de FRITZ!Box

• Gebruik een netwerkkabel om het netwerkapparaat (bijvoorbeeld een computer) te verbinden met de poort "LAN 4" op de FRITZ!Box.

Opmerking:Je kunt ook meerdere netwerkapparaten verbinden met de LAN-gasttoegang van de FRITZ!Box met behulp van een extra hub/switch.

Het netwerkapparaat is verbonden met internet via de gasttoegang van de FRITZ!Box.

Opmerking:Meer informatie over de configuratie van het netwerkapparaat vind je in de bijbehorende handleiding. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de fabrikant.