FRITZ!Box 7369 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7369 Service

FRITZ!Repeater in het FRITZ!Box-thuisnetwerk configureren

De FRITZ!Repeater breidt je thuisnetwerk snel en eenvoudig uit met een extra accesspoint (draadloos toegangspunt). Zo heb je ook buiten het draadloze bereik (WiFi) van je FRITZ!Box optimale draadloze ontvangst en highspeed-verbindingen met internet en het thuisnetwerk.

Je kunt de FRITZ!Repeater op verschillende manieren verbinden met je FRITZ!Box-thuisnetwerk. Welk type verbinding het beste is, hangt af van de omgeving waar de FRITZ!Repeater wordt gebruikt.

1 FRITZ!Repeater via draadloos netwerk met FRITZ!Box verbinden

Afb.: Verbindingsscenario voor het verbindingstype draadloze brug

Een draadloze verbinding met de FRITZ!Box is zinvol wanneer

• de FRITZ!Repeater binnen het draadloze bereik van de FRITZ!Box moet worden geplaatst.
  • een apparaat zonder draadloze functie, bijvoorbeeld een IPTV-ontvanger, via de LAN-poort van de FRITZ!Repeater moet worden geïntegreerd in het thuisnetwerk.
  • de FRITZ!Repeater desgewenst snel en gemakkelijk moet worden verplaatst.

Zo ga je te werk: FRITZ!Repeater via draadloos netwerk verbinden met de FRITZ!Box

2 FRITZ!Repeater via LAN met FRITZ!Box verbinden

Afb.: Verbindingsscenario voor het verbindingstype LAN-brug

Een LAN-verbinding met de FRITZ!Box is zinvol wanneer

• vanaf de plaats waar de FRITZ!Repeater wordt gebruikt een LAN-verbinding met de FRITZ!Box kan worden gemaakt, bijvoorbeeld via de al aanwezige bekabeling voor het netwerk in huis.
  • de FRITZ!Repeater buiten het draadloze bereik van de FRITZ!Box of een andere repeater in het thuisnetwerk moet worden geplaatst.

Zo ga je te werk: FRITZ!Repeater via LAN met de FRITZ!Box verbinden