FRITZ!Box 7369 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7369 Service

FRITZ!Box-gebruikersinterface kan niet worden geopend

Wat te doen als de gebruikersinterface van je FRITZ!Box niet wordt geopend nadat je fritz.box hebt ingevoerd?

Als je de gebruikersinterface niet kunt openen op je computer, tablet of smartphone, ligt dat meestal aan verkeerde instellingen van de FRITZ!Box of het netwerkapparaat.

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of je nu de gebruikersinterface kunt openen.

1 Tips voor de verbinding tussen apparaat en FRITZ!Box

Om de gebruikersinterface te openen, heb je geen internetverbinding nodig. Je netwerkapparaat hoeft alleen verbonden te zijn met de FRITZ!Box via het draadloze netwerk of via een netwerkkabel (geen gasttoegang).

2 Volledige adres gebruiken voor het openen

Sommige webbrowsers starten een zoekopdracht op internet als je een onbekend of onvolledig adres invoert, bijvoorbeeld Google Chrome via Google. Om dit te vermijden moet je het volledige adres http://fritz.box invoeren.

Afb.: Volledig adres van de gebruikersinterface invoeren in de adresbalk van de webbrowser.

3 Browsergegevens (cache) wissen

Wis op een computer met Windows of macOS het tijdelijke geheugen (cache) van je webbrowser:

1. Druk op het toetsenbord tegelijkertijd "Ctrl + Shift + Del" of voor Safari "CMD + Alt + E".
  2. Klik in het nieuwe venster op "Verwijderen" of druk op de entertoets.

4 FRITZ!Box opnieuw opstarten

• Ontkoppel de FRITZ!Box gedurende 5 seconden van de stroomvoorziening.

Opmerking:De instellingen van de FRITZ!Box blijven daarbij behouden. Het opnieuw opstarten duurt ongeveer 2 minuten. Gedurende deze tijd heb je geen toegang tot de gebruikersinterface.

5 Apparaat voor het automatisch laten toewijzen van IP-instellingen configureren

Onjuiste instellingen van het netwerkapparaat kunnen het openen van de gebruikersinterface verhinderen: