FRITZ!Box 7369 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7369 Service

Draadloos bereik is te laag

Het bereik van de draadloze verbinding (WiFi) tussen een notebook, smartphone of een ander draadloos netwerkapparaat en de FRITZ!Box is te laag. Zelfs op geringe afstand van de FRITZ!Box worden bijvoorbeeld websites erg traag geladen, duurt het lang om bestanden te downloaden en worden videostreams niet goed weergegeven of afgebroken.

Oorzaak

• Bouwkundige omstandigheden van de omgeving (bijvoorbeeld de dikte en wapening van muren), evenals andere radioapparatuur (bijvoorbeeld draadloze speakers, babyfoon) kunnen van invloed zijn op de kwaliteit en dus het bereik van de draadloze verbinding.

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of het probleem is opgelost.

1 Meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box installeren

1. Installeer op de FRITZ!Box het meest recente FRITZ!OS.

2 Meest recente software van het draadloze netwerkapparaat installeren

• Installeer de meest recente driver voor de draadloze netwerkadapter van de computer of het meest recente besturingssysteem zoals bijvoorbeeld Android, iOS voor het draadloze netwerkapparaat.

Opmerking:Informatie over het bijwerken krijg je van de fabrikant; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.
    De nieuwste drivers voor de FRITZ!WLAN Sticks vind je op onze downloadpagina.

3 Maximale zendvermogen configureren

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Radio Channel".
  3. Als de optie "Set radio channel settings automatically (recommended)" is ingeschakeld, ga je verder met de volgende maatregel.
    • Als de optie "Adjust radio channel settings" is ingeschakeld:
      1. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Maximum transmitter power" de waarde "100%". Als de vervolgkeuzelijst niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
      2. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

4 FRITZ!Box optimaal plaatsen

1. Plaats de FRITZ!Box indien mogelijk in een centraal gelegen ruimte.
  2. Plaats de FRITZ!Box niet direct in de hoek van een kamer.
  3. Plaats de FRITZ!Box indien mogelijk op een plek met zo weinig mogelijk obstakels eromheen, d.w.z. niet direct achter of onder een obstakel zoals bijvoorbeeld een kast of een verwarming.
  4. Plaats de FRITZ!Box indien mogelijk zo hoog mogelijk in een ruimte, bijvoorbeeld op een kast.
  5. Plaats de FRITZ!Box zodanig dat er zich zo min mogelijk obstakels bevinden tussen de FRITZ!Box en de andere draadloze netwerkapparaten. Vooral objecten van metaal of waterhoudende objecten zoals bijvoorbeeld radiatoren, een koelkast en zelfs kamerplanten verminderen duidelijk de kwaliteit van het draadloze signaal.
  6. Plaats de FRITZ!Box niet in de buurt van andere zenders zoals bijvoorbeeld magnetrons, draadloze speakers of bluetoothapparaten.

5 Naam van het draadloze netwerk (SSID) wijzigen

Als er andere draadloze netwerken met dezelfde naam in de buurt zijn, kan het voorkomen dat draadloze netwerkapparaten proberen om automatisch verbinding te maken met het verkeerde draadloze netwerk. Geef je FRITZ!Box een unieke naam om dit te voorkomen:

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Radio Network".
  3. Voer in het invoerveld "Name of the wireless radio network (SSID)" een unieke naam in, zonder speciale tekens. Omdat niet elk draadloos netwerkapparaat speciale tekens ondersteunt, raden wij aan om alleen letters en cijfers (alfanumerieke tekens, dus niet ä, ë, ö, ü, é, í,ß, enz.) te gebruiken.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Wanneer je de nieuwe naam van het draadloze netwerk opslaat, worden alle draadloze verbindingen met de FRITZ!Box verbroken. Je moet de draadloze verbindingen met de FRITZ!Box dan opnieuw configureren.

De FRITZ!Box is nu optimaal geconfigureerd. Als het draadloze bereik met deze maatregelen niet voldoende wordt vergroot, dan is de oorzaak te wijten aan de draadloze omgeving en kan niet verder worden beïnvloed door de FRITZ!Box.

Opmerking:Met een FRITZ!WLAN Repeater kun je het bereik en de stabiliteit van je draadloze netwerk (WiFi) eenvoudig verbeteren.