FRITZ!Box 7390 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7390 Service

De MyFRITZ!-domeinnaam bepalen voor directe toegang tot FRITZ!Box en thuisnetwerk vanaf internet

Wanneer een FRITZ!Box zich voor het eerst registreert bij je MyFRITZ!-account, krijgt deze een willekeurige, unieke domeinnaam toegewezen die eindigt met .myfritz.net. De FRITZ!Box is altijd toegankelijk via internet onder deze domeinnaam, zelfs als het publieke IP-adres regelmatig verandert.

De MyFRITZ!-domeinnaam is vereist om je gemakkelijk en betrouwbaar om te leiden naar de MyFRITZ!-startpagina van je FRITZ!Box nadat je bent ingelogd bij myfritz.net.

Je kunt ook de MyFRITZ!-domeinnaam gebruiken om rechtstreeks toegang te krijgen tot je FRITZ!Box, bijvoorbeeld door een bladwijzer te gebruiken in je browser. Daarnaast kun je de MyFRITZ!-domeinnaam gebruiken om VPN-verbindingen tot stand te brengen met je FRITZ!Box of met serverservices en netwerkapparaten in je thuisnetwerk waarvoor je port sharing hebt geconfigureerd in de FRITZ!Box.

Als je de MyFRITZ!-domeinnaam wilt bepalen voor VPN-verbindingen en andere applicaties, of toegang tot de FRITZ!Box-gebruikersinterface wilt verkrijgen via HTTPS, volg je de instructies in de betreffende sectie.

Opmerking:De configuratieprocedure en de opmerkingen over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS voor je FRITZ!Box.

1 De MyFRITZ!-domeinnaam bepalen voor VPN, enzovoort

Ga als volgt te werk om de domeinnaam te bepalen voor een VPN-verbinding met de FRITZ!Box of om toegang te krijgen tot serverservices of netwerkapparaten in het thuisnetwerk:

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Permit Access" in het menu "Internet".
  3. Klik op de tab "FRITZ!Box Services".
  4. Noteer de MyFRITZ!-domeinnaam van de FRITZ!Box, zoals weergegeven in het veld "Web address of your FRITZ!Box". De domeinnaam begint na "https://" en eindigt met "myfritz.net" (zie fig.).

Fig.: MyFRITZ!-domeinnaam

2 De MyFRITZ!-domeinnaam bepalen voor HTTPS-toegang

Ga als volgt te werk om de domeinnaam te bepalen voor HTTPS-toegang tot de FRITZ!Box-gebruikersinterface:

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Permit Access" in het menu "Internet".
  3. Klik op de tab "FRITZ!Box Services".
  4. Noteer het volledige webadres dat is weergegeven bij "Web address of your FRITZ!Box". Het begint met "https://" en eindigt met de poort die wordt gebruikt (zie fig.) als de FRITZ!Box niet de standaard HTTPS-poort 443 gebruikt.

Fig.: MyFRITZ!-domeinnaam voor HTTPS-toegang