FRITZ!Box 7390 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7390 Service

FRITZ!Powerline via Wi-Fi met de FRITZ!Box verbinden

Verbind je FRITZ!Powerline-adapter via Wi-Fi met je FRITZ!Box om gemakkelijk en efficiënt het Wi-Fi-bereik van je thuisnetwerk uit te breiden. De FRITZ!Powerline-adapter neemt dan de toegangsgevens van het Wi-Fi-netwerk van de FRITZ!Box over en kan meteen worden gebruikt door alle draadloze netwerkapparaten in het thuisnetwerk.

Afb.: Verbindingsscenario voor het verbindingstype Wi-Fi-bridge

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Fabrieksinstellingen van de FRITZ!Powerline-adapter laden

Om de volgende maatregelen uit te kunnen voeren zoals beschreven, moet de FRITZ!Powerline-adapter zich in de fabrieksinstellingen bevinden:

1. Druk op het apparaat op de betreffende knop:
    modelToetsDuur
    FRITZ!Powerline 540E / 546E"WLAN/WPS" en "Powerline · Security"10 seconden
    FRITZ!Powerline 1240E"WLAN-WPS/Powerline · Security"15 seconden
    FRITZ!Powerline 1260E"Connect"15 seconden
  2. Tijdens het proces knipperen alle leds één keer. Zodra de "Power"-led of "WLAN"-led blijft branden, is het laden van de fabrieksinstellingen voltooid.

2 FRITZ!Powerline-adapter met het thuisnetwerk verbinden

1. Verbind de FRITZ!Powerline-adapter met een netwerkkabel met een LAN-poort in je thuisnetwerk (bijvoorbeeld FRITZ!Box of FRITZ!Repeater).

3 FRITZ!Powerline-adapter als Wi-Fi-bridge configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline op "Access to Home Network". Als je naar een wachtwoord gevraagd wordt, gebruik je het wachtwoord voor de gebruikersinterface van de FRITZ!Box.
  2. Klik in het menu "Access to Home Network" op de knop "Change type of connection".
  3. Schakel de optie "Wireless bridge" in en klik op "Next".
  4. Selecteer in de lijst "Radio Networks (WLANs) Found" de naam (SSID) van de FRITZ!Box en klik op "Next".
  5. Stel de Wi-Fi-instellingen in en klik op "Next".
  6. Klik op "Finish" om de instellingen op te slaan.
  7. Zodra de "WLAN"-led van de FRITZ!Powerline-adapter blijft branden, is de configuratie voltooid.
  8. Verbreek de LAN-verbinding tussen de FRITZ!Powerline-adapter en de FRITZ!Box.

4 FRITZ!Powerline-adapter optimaal plaatsen

Voor een optimale uitbreiding van het bereik moet de FRITZ!Powerline-adapter een snelle en stabiele Wi-Fi-verbinding met de FRITZ!Box hebben:

1. Plaats de FRITZ!Powerline-adapter zo dat de adapter het Wi-Fi-signaal van de FRITZ!Box in goede kwaliteit kan ontvangen.